sheentrickz Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Witam serdecznie Mam takie pytanie, otoz: Mam wazny paszport do 2010 roku lecz z moim nie aktualnym zdjeciem i raczej z tego co slyszalem niestety takie paszporty juz nie przechodza jesli chodzi o wizy do stanow. otoz mam bardzo pilna sprawe rodzinna i musze starac sie juz o wize amerykanska do stanow i musialem wyrobic sobie paszport tymczasowy poniewaz na paszport biometryczny 10 letni musze czekac prawie miesiac a niestety bedzie za pozno i mianowicie moje pytanie jest nastepujace, czy w ambasadzie w Warszawie jesli ide na rozmowe osobista o wize nieimigracyjna czy taki paszport roczny tymczasowy nie robi problemu jesli chodzi o wbicie wizy i na granicy USA ? ponoc we wszystkich krajach sa akceptowane takie tymczasowe paszporty, chcialem sie upewnic bo niechcialbym sie zdziwic na miejscu u konsula ze nie wbijaja wiz do takich paszportow bo jesli tak to oczywiste ze na max 1 rok, jak na waznosc paszportu tymczasowego (?) lub na granicy USA czy by byly jakies problemy Czy jest ktos dobrze poinformowany na ten temat? z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi Pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 A nikt Ci nie powiedzial ze mozesz miec paszport 10-letni w pare dni w trybie przyspieszonym i nie placi sie za to nic dodatkowo.. Tak jak piszesz paszport tymczasowy jest waznym dokumentem i jesli mieli by Cie nie wpuscic to za przedluzenie pobytu z wczesniejszych pobytow,ze wyjdzie na rozmowie ze bedziesz dluzej-bedziesz nielegalnie pracowac. ps kiedys byl podobny post i ten ktos wlecial na teren USA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niras Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 W moim przypadku (wiza J1) wystarczył stary paszport. Dodam że wyrabiany był w grudniu 2000 roku, czyli jak miałem 12 lat. Zdjęcie dość nieaktualne, ale powiedziano mi że jeśli jest ważny to nie ma problemu. No i rzeczywiście problemu nie było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheentrickz Posted May 26, 2009 Author Report Share Posted May 26, 2009 "A nikt Ci nie powiedzial ze mozesz miec paszport 10-letni w pare dni w trybie przyspieszonym i nie placi sie za to nic dodatkowo.." Aktualnie jestem w Kielcach i pytalem wlasnie czy jest taka mozliwosc o przyspieszenie realizacji paszportu biometrycznego 10 letniego ew za dodarkowa oplata; uzyskalem odpowiedz ze nie ma niestety takiej mozliwosci ze oni podlegaja Warszawie i ze wszystko idzie do nich i wraca do nas do Kielc i trzeba czekac te 3-4 tygodnie :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 pewnie sie pani w urzedzie nie chcialo, nie ma znaczenia jakie miasto jak chca to zalatwia w ciagu kilku dni i nie ma z tym problemu, niezaleznie gdzie to jest drukowane ludzie czesto potrzebuja paszporty pilnie, zwlaszcza jesli nie mieli do tej pory a musze wyjechac sluzbowo sprobuj jeszcze raz, moze pogadaj z kierowniczka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Widac ze popadles zle,,,pamietaj na przyszlosc ze jesli ktos cos Ci mowi NIE idz to potwierdz u kierownictwa lub tez dzwon wyzej ..Pamietaj o tym ze musisz to jakos uzasadnic bo nie kazdemu przyjma od tak sobie papiery na przyspieszenie . Znam przypadek ze paszport biometryczny byl wyrabiany w Warszawie i byl za pare dni do odebrania . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheentrickz Posted May 27, 2009 Author Report Share Posted May 27, 2009 z tym ze bylem u kierowniczki i na moje pytanie odpowiedziala mi to samo czyli ze nie ma takiej mozliwosci ze jedynie moge wyrobic paszport tymczasowy w trybie przyspieszonym. Teraz mysle ze jest chyba po ptokach, mam juz zlozony wniosek o paszport tymczasowy bedzie na piatek, kwestia teraz jest taka czy bedzie wszystko ok z wiza u konsula i na granicy USA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.