kjamjl Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 MAm pytanie w tym roku będe starał się o wize turystyczną problem w tym że obecnie zakończyłęm szkołę średnią i przed złożeniem wniosku o WIZE nadal nie będe wiedział czy dostałem się na jakiekolwiek studia a wiec jak powinnienem odpowiedziec w pytaniu 20 oraz 21 i czy w taka sytuacja obniży moje szanse na otrzymanie wizy również na stronie napisali by na pytania które mnie nie obchodzą odpowiadać "nie dotyczy" czy to tyczy sie wszystkich pytan np jezeli w pytaniu 17 o stan cywilny odpowiem kawaler to w pytaniu 18 (imię partnera) pisać nie dotyczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Jak wpiszesz kawaler to dalej nic nie wpisujesz,,tak samo z pytaniami na Tak-Nie,,jak cos Cie dotyczy wtedy odpowiadasz a jak zaznaczysz NIE to dalej idziesz wypelniac. Co do szkoly wazne abys wiedzial gdzie idziesz i ile planujesz sie uczyc .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjamjl Posted May 30, 2009 Author Report Share Posted May 30, 2009 No dobra wiem gdzie planuje się uczyć ale w dokumentach mam umieścić szkołę do której zamierzam pójść?? i wpisać student skoro nie posiadam indeksu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danik Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 nie możesz napisać/powiedzieć, że jesteś studentem skoro nim nie jesteś a co do uczelni, to nie ma we wnioskach rubryki odnośnie szkoły do której zamierzasz uczęszczać, tylko w 157 są szkoły które się ukończyło lub do których się uczęszcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 I po tym ds 157 Konsul zobaczy jaka szkole skonczyles i zada pewnie pytanie co dalej zamierzasz robic Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjamjl Posted June 1, 2009 Author Report Share Posted June 1, 2009 CZyli w 157 wpisać absolwent (danej szkoły)?? Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
danik Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 w 157 nie wpisujesz nigdzie absolwent, tylko wypisujesz szkoły czyli nazwa, adres i lata nauki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.