Skocz do zawartości

Nemiecki Paszport + 16 Tyg Nauki W Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie! Chcialabym sie dowiedziec czy moglabym sie ubiegac o obywatelstwo (mianowicie-zlozyc papiery N-400) w czasie trwania mojej nauki (16 tyg.,niem.paszp., nie mam GC) ? Czy to bedzie za szybko? Kiedy wogole bede mogla skladac papiery na obywatelstwo? Mam nadzieje, ze nie po 5 latach przebywania w USA? Poniewaz bede tam jako obywatel niemiec. Problem w tym, ze nie wiem czy obywatele niemiec musza tez przebywac tak dlugo starajac sie o citizenship?:/

Pomozcie, prosze - bo nie wiem kogo mam sie pytac by mi pomogl odpowiedziec na to pytanie?...

Bede wdzieczna za odpowiedzi i jakiekolwiek rady.

Napisano

Chyba zartujesz z tym obywatelstwem. Co to ma za znaczenie ze bedziesz tam jako niemiec. Wszystkich obowiazuja te same zasady.

Na poczatek postaraj sie o zielona karte pozniej pomieszkaj 5 lat w USA i wtedy moze dostaniesz obywatelstwo. Nawet jak bedziesz przebywal w stanach legalnie np na wizie to i tak nie masz zadnych szans aby dostac obywatelstwa.

Napisano

Bo moze skorpion23923 mysli ze majac taki paszport to dostanie obywatelstwo bez GC i okresu oczekiwania ;)

Tak jak napisal kolega ,czy bedziesz miec paszport niemiecki czy tez polski obowiazuja Ciebie te same zasady..

Z tym ze majac paszport niemiecki i wjezdzajac w ruchu bez wizowym mozesz byc max 90 dni w USA,powyzej tego okres czasu jestes juz nielegalnie i nie da Ci nic slub z obywatelem,tak samo przez te 90 dni nie zmienisz statusu (na studencki,pracowniczy czy pobyt staly np przez slub).

Napisano
Witam serdecznie! Chcialabym sie dowiedziec czy moglabym sie ubiegac o obywatelstwo (mianowicie-zlozyc papiery N-400) w czasie trwania mojej nauki (16 tyg.,niem.paszp., nie mam GC) ?

Dwa obywatelstwa juz Ci za malo?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...