sly6 Napisano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2009 a bedziesz miec kase na nauke?bo Ci wizy nie dadza bez pokazania ze masz za co placic lub tez jak jedziesz na jakas wymiane o wizach studenckich poczytasz na stronie Ambasady co musisz posiadac aby podejsc po wize.
filwar Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2009 Tak będę miał kasę. No i teraz właśnie szukam jakiejś szkoły w Chicago. Może jakąś polecisz. Pozdawiam
sly6 Napisano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2009 To o jaka wize bedziesz sie starac wrescie?studencka czy tez turystyczna? Napewno nie mozesz mowic-pisac nieprawdy a jedynie odpowiadac na zadane pytania i tutaj nic nowego nie przeczytasz .. I teraz jak bedziesz przekonywujacy w tym co bedziesz mowic to wize otrzymasz . ps i jeszcze raz napisze,nie zakladaj nowych tematow jak masz ten swoj tutaj.
filwar Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2009 Najpierw o Turystyczną, a potem o Studencką jak dobrze pójdzie. Więc wystarczy mówić prawdę i być przekonywującym? Może masz jeszcze jakieś porady? Nowy temat założyłem, ponieważ w temacie O WIZĘ W SZKOCJI są różne pytania, a w temacie WIZA TURYSTYCZNA - PORADY miały być posty tylko z treścią dotyczącą porad w sprawie ubiegania się o Wizę Turystyczną.
filwar Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2009 Witam Razem z babcią wybieramy się w Sierpniu do Warszawy, żeby starać się o wizę turystyczną. Moja babcia starała się już kiedyś o taką wizę ale jej niedostała, ponieważ nieudowodniła ( czy coś w tym stylu), że niezostanie w USA na stałe. Moje pytanie brzmi: jakie mamy szanse dostać wizę turystyczną i jak możemy udowodnić więź z Polską i że niezostaniemy w USA na stałe? Moim zdaniem mamy szanse, ponieważ ja w PL mam rodzinę, szkołę itp, a babcia też ma rodzinę, pracę, rentę itp. Proszę o pomoc . WAŻNE !!!!!!!!
Joanna30 Napisano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2009 Szanse macie takie same, jak większość osób, które starają się o wizę. Czy ją dostaniecie, to dowiecie się dopiero, kiedy będziecie się starać.
filwar Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2009 A jak możemy udowodnić naszą więź z krajem?
sly6 Napisano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2009 A widziales wnioski do wypelnienia?to tam masz co robisz w Polsce,na ile lecisz,do kogo itd.... I teraz co powiesz bedzie sie zgadzalo z tym co napisales wtedy masz szanse na wize ,pamietaj aby odpowiadac na pytania i tylko tyle . ps ta wiez udowodnisz pod czas rozmowy i jak bedziecie odpowiadac.
filwar Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Witam Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące ubiegania się o wizę w UK. Czy jak ktoś chcę ubiegać się o wizę turystyczną w UK albo nawet w innych krajach np. Kanadzie albo nawet Czechach to czy musi być REZYDENTEM tego kraju?
Joanna30 Napisano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Nie. Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę, ale wydaje mi się, że gdybyś był rezydentem UK, to w ogóle nie musiałbyś się starać o wizę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.