kotton1 Napisano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2009 wlasnie wrocilam z ambasady. niespodziewalam sie ze rozmowa bedzie taka przyjemna. Konsul jak zobaczyl ze ja i moj chlopak studiujemy na politechnice to odrazu wystawil wize na 10 lat. SUPER
Gunia Napisano 7 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2009 Ja tez dostalem wize, a jak reszta? Czas oczekiwania ok 45 min, rozmowa ok 20-30 sekund - do kogo? na jak długo? i czy bylem kiedyś za granicą (tu się uśmiałem bo we wniosku miałem wpisane duuuużo) Pytanie do nokian? A w którym formularzu (wniosku) miałes pytanie dotyczace pobytu w innych krajach? Ja byłam legalnie w Szwecji, przez 5 lat i wróciłam do PL bo chce tu byc i tu zyc, ale do tej pory nie miałam szansy przy 2 spotkaniach w konsulacie nawet im o tym napomknac, wiec jezeli jest gdzies miejsce, gdzie moge to wpisac to było by super. Moze tym ich przekonam, ze moim celem nie jest imigracja.
sly6 Napisano 7 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2009 Gunia jak dobrze przeczytasz formualrze to zobaczysz ze tam gdzie sie wpisuje te dane z pobytow zagranica jest formularz ds 157 ktorego dziewczyny-kobiety nie wypelniaja (tzn nigdy na forum zadna z dziewczyn-kobiet nie byla o takie cos proszona jak chodzi o wize turystyczna)a nokian widac musial bo jest w odpowiednim wieku
Isabela83 Napisano 12 Października 2009 Zgłoś Napisano 12 Października 2009 Mam niedługo spotkanie (w spr. wizy turystycznej) w Wawie, Czy moglby mi ktos polecic jakieś miejsce, gdzie moge zostawic np. telefon komorkowy? Wczesniej starałam sie o J-1, ale rzeczy jak komórka przechowywał dla całej grupy ktoś od organizatora. Prosze jesli ktos jest zorientowany o odpowiedz, jaka jest opłata za takie przechowanie? Wizyte bede miec wczesnie rano.
Saka Napisano 12 Października 2009 Zgłoś Napisano 12 Października 2009 Komorke przechowac moga straznicy, przed wejsciem pytaja sie o elektronike i jak jakas masz to im oddajesz a oni daja ci numerek, przy wyjsciu oddajesz numerek a oni twoj sprzet. Powodzenia!
Isabela83 Napisano 12 Października 2009 Zgłoś Napisano 12 Października 2009 Saka, bardzo dziekuję za szybką odpowiedź, a czy orientujesz się czy nie będą robić problemów z przechowaniem także aparatu cyfr.? Będę już i tak wystarczająco zestresowana spotkaniem z konsulem i wolałabym z góry wiedzieć, a aparat też planuję wziąść
Wooloomooloo Napisano 12 Października 2009 Zgłoś Napisano 12 Października 2009 mówią żeby nie brać ze sobą aparatów
sly6 Napisano 13 Października 2009 Zgłoś Napisano 13 Października 2009 Isabel nie powinno byc problemow tez i z aparatem
Misuzu Napisano 27 Maja 2013 Zgłoś Napisano 27 Maja 2013 Odświeżam stary temat, ale to pytanie wydaje mi sie tutaj stosowne. Mam oczywiscie smieszny problem Otóz na ustravel jest napisane: "dużych toreb/torebek, większych od kartki papieru formatu A-4 i teczek. Można wnieść jedną plastikową torebkę/okładkę lub teczkę z dokumentami dotyczącymi wniosku albo małą torebkę." I chce wziąźć taka plastikowa teczkę, przezroczysta z dokumentami, paszport i wszystko co potrzebne, reszte rzeczy chce zostawic w hostelu w szafce pod kluczykiem. I moje pytanie jest takie czy moge wziaźć dodatkowo do tej teczki mała torebkę, wielkosci moze dwóch smartfonów (nie wiem do czego lepiej porównac ) i miec tam powiedzmy kluczyk do tej szafki, portfel i inne dokumenty swoje, bo najzwyczajniej nie jestem ufna i nie chciałabym zostawiac takich wartosciowszych rzeczy w tej szafce.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.