milerro Napisano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2009 Witam wszystkich forumowiczow. Interesuje mnie kwestja zalozenia dzialalnosci gospodarczej w usa. Czy osoby nie posiadajace obywatelstwa ani GC moga zalozyc wlasna firme. Posiadam jedynie social security numer oraz ID i prawo jazdy. Niestety tak sie zlozylo ze moj status nie jest legalny Ewentualnie jakie kroki powinienem podjac aby zalozyc firme(zaklad fryzjerski). Gdzie sie zglosic, jakie dokumenty zabrac itp. Jesli ktos orientuje sie w temacie prosze o pomoc. Pozdrawiam
sly6 Napisano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2009 A gdzie teraz jestes? jak wiesz chyba wielu nielegalnych ma swoje biznesy i jakos sobie z tym radza
mesio007 Napisano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2009 Z tego co ja wiem to status nie ma znaczenia przy zakladaniu biznesu, wiec nawet jak jestes nielegalnie to zakladasz biznes na takich samych zasadach jak wszyscy inni, tak przynajmniej jest w Californii. Tak wiec zapoznaj sie z procedurami zakladania biznesu na Florydzie i powinno pojsc gladko. Na pewno bedziesz potrzebowal business license i EIN. Reszte informacji sobie wygoogluj, na pewno warto tez zajrzec na www.sba.gov.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.