mikey78 Napisano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2009 Witam, Mam pytanie odnosnie korespondencji z NVC. Jestem w kat. family-based (f1) i moja PD (14 Nov 2002) bedzie current w lipcu zgodnie z nowymi datami w Visa Bulletin na lipiec. Zastanawialem sie kiedy moge oczekiwac pierwszej korespondencji z NVC (choice of agent, etc.) Na stronach NVC jest napisane ze zazwyczaj kontaktuja sie z benefitiary na jakis czas przed tym jak PD wypada przed cut off date. Dzieki za info M.
mikey78 Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2009 Pani Karino, co pani o tym sadzi?
aga998 Napisano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2009 Witaj! Ja jestem w kategorii 2A (moja PD to poczatek wrzesnia 2004). W Visa Bulletin na Maj 2009 byla podana data 8OCT2004. W polowie maja napisalam do NVC z pytaniem, kiedy powinnam oczekiwac na jakas korespondencję. Po tygodniu przyszla info, ze na adres mojego męża w Stanach właśnie zostały wysłane dalsze instrukcje. Tak wiec zaczęłam dopiero teraz kompletować dokumenty. Więc może Ty też powinieneś tam napisać (w celu przypomnienia sie:)). Pozdrawiam. Aga
Saka Napisano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2009 Spokojnie, niektorzy ciezko pracuja i musisz poczekac na odpowiedz, a nie podbijac watek. Zadales dzisiaj pytanie, wiec najwczesniej odpowiedzi oczekuj jutro.
karina Napisano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2009 Pani Karino, co pani o tym sadzi? skontaktuj sie z NVC - a raczej osoba, ktora wystawila na ciebie petycje i wtedy bedzie wszystko wiadome. Przygotuj sobie badz to numer sprawy nadany przez NVC badz numer sprawy z USCIS.
mikey78 Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2009 Witaj!Ja jestem w kategorii 2A (moja PD to poczatek wrzesnia 2004). W Visa Bulletin na Maj 2009 byla podana data 8OCT2004. W polowie maja napisalam do NVC z pytaniem, kiedy powinnam oczekiwac na jakas korespondencję. Po tygodniu przyszla info, ze na adres mojego męża w Stanach właśnie zostały wysłane dalsze instrukcje. Tak wiec zaczęłam dopiero teraz kompletować dokumenty. Więc może Ty też powinieneś tam napisać (w celu przypomnienia sie:)). Pozdrawiam. Aga Dzieki Aga, wlasnie do nich dzwonilem i okazuje sie ze wysylaja dokumenty to ludzi z cut-off dates opublikowanymi w czerwcowym Visa Bulletin. Czyli wynikalo by z tego ze papiery zaczynaja wysylac do beneficiary & petitioner dopiero jak cut off date jest current w danym miesiacu, a nie jak podaja na stronie NVC na jakis czas przed...i twoj przyklad by to wlasnie potwierdzal...choc z drugiej strony moj znajomy z PD w F1 styczen 2003 juz dostal choice of agent a jego petitioner Affidavit bill... M
karina Napisano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2009 Dzieki Aga, wlasnie do nich dzwonilem i okazuje sie ze wysylaja dokumenty to ludzi z cut-off dates opublikowanymi w czerwcowym Visa Bulletin. Czyli wynikalo by z tego ze papiery zaczynaja wysylac do beneficiary & petitioner dopiero jak cut off date jest current w danym miesiacu, a nie jak podaja na stronie NVC na jakis czas przed...i twoj przyklad by to wlasnie potwierdzal...choc z drugiej strony moj znajomy z PD w F1 styczen 2003 juz dostal choice of agent a jego petitioner Affidavit bill...M wysylaja roznie - nie ma zasady. Generalnie wysylaja zanim data sie ukaze.
mikey78 Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2009 wysylaja roznie - nie ma zasady. Generalnie wysylaja zanim data sie ukaze. Pani Karino, dziekuje za komentarz. No wlasnie wysylaja roznie i skoro mowia ze nic nie wyslali to nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.