sly6 Napisano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2009 A do Kanady musisz miec paszport biometryczny aby wjechac lub tez wize do paszportu bez cech biometrycznych .
filwar Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2009 Paszport biometryczny, czyli jaki?
gal Napisano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2009 Czyli nowy, najlepiej najnowszy jaki wydaja od 29 czerwca http://www.polishconsulateny.org/index.php?p=240
sly6 Napisano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2009 tutaj masz caly temat o tym ,paszport biometryczny: http://www.usa.info.pl/board/Od-1-Stycznia...ych-t11907.html no chyba ze ktos ma taki paszport wydany po 28 sierpnia 2006r bo nie ma znaczenia czy bedzie z odciskiem czy tez bez,wazne aby byl wydany po 28 sierpnia 2006 roku wtedy mozna wjechac na teren Kanady bez wizy.
TomRz Napisano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Dy wyjazdu z USA do Kanady wystarczy tylko paszport ale jeżeli chcesz wrócić do USA to sam paszport z ważną wizą nie wystarczy. Sam się o tym przekonałem w tamtym roku - nie pomyślałem o zabraniu DS-2019 który był obowiązkowy. Po rozmowie z urzędnikiem emigracyjnym i wielu prośbach jednak wpuszczono mnie do USA.
smieci Napisano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2009 Mam takie pytanie: przyjechalem do kanady na kilka tygodni, w tym tygodniu chcialbym sie wybrac na kilka dni do usa samochodem, mam wize turystyczna do USA. Moje pytanie brzmi, bardzo trzepiaja sie ludzi na granicy kanady i Usa?? bo po tym co przezylem po przyjezdzie do kanady to nie wiem czego sie spodziewac na granicy z Usa. ps. czy wszystkich ludzi na granicy kanadyjskiej traktuja z taka nieuprzejmoscia i zadaja calkowicie glupie pytania?? Z tego co widze to kanadole jeszcze duzo sie musza uczyc od europy. Po przyjezdzie czylem sie jakbym wjezdzal do rosji sowieckiej a nie do demokratycznego kraju
gal Napisano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2009 Mam takie pytanie: przyjechalem do kanady na kilka tygodni, w tym tygodniu chcialbym sie wybrac na kilka dni do usa samochodem, mam wize turystyczna do USA. Moje pytanie brzmi, bardzo trzepiaja sie ludzi na granicy kanady i Usa?? bo po tym co przezylem po przyjezdzie do kanady to nie wiem czego sie spodziewac na granicy z Usa.ps. czy wszystkich ludzi na granicy kanadyjskiej traktuja z taka nieuprzejmoscia i zadaja calkowicie glupie pytania?? Z tego co widze to kanadole jeszcze duzo sie musza uczyc od europy. Po przyjezdzie czylem sie jakbym wjezdzal do rosji sowieckiej a nie do demokratycznego kraju Pytania zadaja bardzo rozne i bardzo roznie traktuja roznych ludzi. Przekraczanie granicy z Kanada zmalalo o 1/3 od czasu nowych przepisow od czerwca 2009. Sami Kanadyjczycy (zasiedziali) lub ci ktorzy sie urodzili czuja sie fatalnie z przesluchaniami (bo tak czasem wyglada przekraczanie granicy) ale jesli masz wszystko w porzadku to nie ma sie czego obawiac Teraz to rutyna przepytanka na granicy. A bylo tak fajnie i przyjaznie... Ah milo powspominac... Miesiac temu wjezdzalem do Kanady w prowincji Quebec bez wiekszych przepytanek i tylko rzut oka na dokumenty Wracalem przez Ontario Nasi (USA) celnicy mieli wiecej pytan ale gladkich typu jak dlugo bylem i u kogo Odwiedzam Kanade co najmniej 3 razy do roku.
arras Napisano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2009 Ciekawe jak wyglada przekraczanie granicy z USA do Kanady, jezeli wjezdzam z calym swoim majdanem bo akurat dostalem staly pobyt w Kanadzie. Czy tez ktoras ze stron robi problemy czy nie. Slyszalem ze wszystko idzie gladko i bezproblemowo a caly proces trwa okolo 2 godzin.
gal Napisano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2009 Jesli masz wszystko zgodnie z przepisami "mienia przesiedlenczego" to wszystko idzie gladko. Zreszta oficerowie graniczni nie robia zadnych problemow ludziom ktorzy sa ze wszystkim w porzadku przy przekraczaniu granicy. Oni tylko pracuja zgodnie z przepisami a przepisy wymyslaja biurokraci w Waszyngtonie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.