gal Napisano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2009 Niagara jest OK doslownie kilka przecznic od samego wodospadu jest pelno roznych moteli hoteli mniej bardziej luksusowych za niewielkie pieniadze http://www.infoniagara.com/other/packages.html
Rademedes Napisano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2009 jesli nie masz samochodu to im bilzej niagary tym lepiej, co to za biznes wynajac motel $20 taniej, ale kilka km od niagary skoro trzeba bedzie potem doliczyc koszty dojazdu itp itd. ja nocowalem w Days Inn tuz nad niagara (dla jasnosci strona USA) za pokoj z dwoma lozkami queen wynajem za nocke w weekend - koszt $80 (wrzesien 2008), a tak na marginesie nie za bardzo jest co robic po stronie USA dluzej jak dwa dni
gal Napisano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2009 a tak na marginesie nie za bardzo jest co robic po stronie USA dluzej jak dwa dni tudziez po kanadyjskiej, chyba ze masz duzo kasy do zostawienia w depozyt w kasynie badz zechcesz przemiescic sie do Niagara on the Lake i winiarni okolicznych
Rademedes Napisano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2009 to prawda ogolnie rzecz biorac tam nie ma co robic :-) strona kanadyjska ma duzo atrakcji, ale niestety jest drozej, w kazdym razie jak juz ktos tam jedzie to warto zobaczyc obie strony
aga1410 Napisano 10 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2009 Hej, jak to jest z tymi paszportami, na czym polegają te biometryczne? Wyrabiałam paszport w ub roku (2008) a moja corka ma paszport z roku 2007 - czy to są biometryczne? Bo teraz chyba od miesiaca są jeszzcze nowsze z tym odciskiem palca? Tez chce sie wybrać z córcia na wycieczke nad Niagare jak teraz będziemy w USA i nie chciałabym miec żadnych problemów w przypadku przekraczania granicy kanadyjskiej.
sly6 Napisano 10 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2009 Zwolnienie z obowiązku uzyskania wizy na pobyt czasowy dotyczy jedynie posiadaczy polskich i litewskich paszportów biometrycznych (tj. paszportów polskich oraz litewskich wydawanych od 28 sierpnia 2006r, PDF, 507KB). Od 29 czerwca, 2009 wydawane są w Polsce paszporty zawierające drugą cechę biometryczną, zapis odcisków palców. Informujemy, żę wszystkie paszporty biometryczne wydane przez polskie władze uprawniają do bezwizowego wjazdu do Kanady niezależnie od tego, czy zawierają dane o odciskach palców czy nie. ze strony Ambasady Kanady: www.canada.pl
RENO Napisano 15 Września 2013 Zgłoś Napisano 15 Września 2013 Odgrzewam temat, bo wybieram się nad Niagare większa grupa. Mam wize turystyczna i pobyt legalny do 23 paź. Jedziemy na wycieczke 2-dniowa. Teraz pytanie mam takie, czy w przypadku przejścia na kanadyjska stronę i powrocie na stronę amerykańska nie będę musiał znów przechodzi rozmowy z immigration officerem???
KaeR Napisano 15 Września 2013 Zgłoś Napisano 15 Września 2013 Jako wizowiec możliwe, że będziesz musiał. Każdy musi, tylko albo robią to w okienku, albo trzeba iść na specjalną rozmowę na "pięterko". Nie wspominam ich jakość ciepło.
RENO Napisano 15 Września 2013 Zgłoś Napisano 15 Września 2013 Czyli nawet jak przekroczę granice na kilka godzin to będę się musiał spowiadać, bo przebywam prawie 5 miesięcy, i potem dostana nowa wbitke z nową datą pobytu??? Czy ewentualnie mogą mnie nie wpuścić spowrotem?
KaeR Napisano 15 Września 2013 Zgłoś Napisano 15 Września 2013 Byyyyyyyło. Przy krótkich pobytach nie dostaniesz pieczątki ponownie. Leci Ci czas wbity podczas oryginalnego wjazdu do USA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.