karina Napisano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2009 Ja tylko dorzuce ze czytalem iz politycy chca zmienic zasade obywatelstwai odebrac prawo obywatelstwa dzieciom urodzonym w USA z nieleganych rodzicow. Zrobila zmiany w prawie do ziemi Kanada moze zrobia i Stany. Wiele razy bylo to poruszane, ale dalej nic w tej kwestii sie nie dzieje...
karina Napisano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2009 Witam,Dziękuję serdecznie, za odpowiedź,nie opisałam dokładnie swojej sytuacji, ale wiem już jak jest trudno to załatwić a to ważna wiadomość. Mam jeszcze tylko jedno pytanie, chodzi o te 10 tysięcy dolarów-czego dotyczą te koszty?Czy są to koszty administracyjne czy adwokata? Pozdrawiam anam79 Twoja sytuacja musialaby byc bardzo szczegolna aby byly podstawy do wydania waivera. $10,000 to przyblizone koszty adwokata. Stawka moze byc rozna, ale ktos kto sie naprawde na tym zna wezmie wlasnie taka kwote, bo to jest mnostwo pracy i uwierz mi, ze jesli ktos Ci powie $2,000 za taka sprawe to watpliwe aby sie do tego naprawde przylozyl albo wrecz znal sie na tym. To sa godziny spedzone nad dokumentami, to szukanie i porownywanie spraw, wzorowanie sie na sprawach, ktore juz przeszly (badz nie) w Twoim rejonie itd. Do tego dochodzi czas - czekanie, czekanie, czekanie.
cavscout Napisano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2009 Ja tylko dorzuce ze czytalem iz politycy chca zmienic zasade obywatelstwai odebrac prawo obywatelstwa dzieciom urodzonym w USA z nieleganych rodzicow. Zrobila zmiany w prawie do ziemi Kanada moze zrobia i Stany. Watpie, bo to by wymagalo nowej poprawki do konstytucji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.