filwar Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Witam. Mam pytanie gdzie mogę starać się o wizę traznytową do Kanady przez USA? Czy z taką wizą mogę wejść na teren USA? Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam filwar
Joanna30 Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Chcesz dostać wizę tranzytową do USA, bo przez nie lecisz do Kanady, dobrze zrozumiałam? No to o taką wizę należy starać się w konsulacie/ambasadzie USA. Tu znajdziesz informacje: http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...iv_transit.html
sly6 Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Mozesz wejsc jak kto mowisz na teren USA ale masz na to 29 dni aby byc na terenie USA,jak bedziesz dluzej to bedzie to juz pobyt nielegalny.Musisz po takim pobycie leciec do Kanady.Nie mozesz tej wizy zmienic na terenie USA,nie mozesz tej wizy przedluzyc .Tak wiec jak widzisz Ona ma pewne minusy ,to nie jak wiza turystyczna. a i nadal musisz udowodnic swoje zwiazki z Polska ze ta wiza nie posluzy Ci abys zostal nielegalnie.
filwar Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Więc zasada jest taka sama jak o staraniu się o wizę turystyczną. Jak polecę do Kanady to prawdopodobnie ''wpadnę'' do USA. Czy jak starą się o wizę tranzytową muszę coś płacić jak przy wizie turystycznej?
sly6 Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Widze ze jeszcze raz musze Ci napisac o wizie tranzytowej Lecisz do Kanady przez USA i na granicy urzednik wstepluje Ci np pobyt na 29 dni i w tym czasie mozesz byc na terenie USA potem musisz wyleciec z USA do Kanady bo jestes tranzytem .. Jak bedziesz chcial wrocic do USA to w drodze powrotnej do Polski takie cos zrobisz a potem polecisz do Polski.. Tak wiec jak Cie takie cos urzadza to staraj sie o taka wize w innym przypadku staraj sie o wize turystyczna,koszt wizy tranzytowej wynosi tyle samo co turystycznej i moze byc Ona wazna przez 10 lat..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.