Sylvaa Napisano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2009 Witam pracuje obecnie w duzym parku rozrywki.Najczesciej sprzatam lazienke.Bardzo duzo ludzi sie tam przewija.Pomyslalem sobie ze moze mozna jakos sobie dorobic napiwkami.Mam taki pomysl.Na malej karteczce napisac ze lazenka jest czysta i prosze tipa w wysokosci 1$ nie jest to duzo ale mysle ze bym spora sumke uzbieral za dnia.Czy jest to glupie myslenie i Amerykanie takiego czegos nie uznaja.Czy u nich tylko w restaruacji napiwek to norma.Prosze o pomoc bo nie chce wyjsc na glupka.Moze powiece jaki tekst napisac.Ta karteczke bym im pokazywal co wy o tym sadzicie pozdrawiam i dziekuje za informacje
rybka Napisano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2009 Za babcie klozetowa chcesz robic, Jeszcze takiej w Stanach nie widzialam, ale sprobuj, beda sobie z toba zdjecia robic biorac cie za kolejna atrakcje,
karina Napisano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2009 Raczej - z tego co wiem - to prawnie jest to zabronione, bo park rozrywki ma swoje prawa i musialby sie na to zgodzic - czy wyobrazasz sobie, ze ludzie, ktorzy ida na karuzele tez zostawiaja $1 tip, pozniej do toalety $1, pozniej na zjezdzalnie tez $1 itd. Z tego co sobie przypominam to ktos chcial tak zrobic w Atlantic City (albo bylo to kolo AC) i wyrzucili te osobe od razu, bo klienci sie skarzyli, ze to im wyglada na zebractwo, a oni placa za bilet to lazienka powinna byc czysta, bo park rozrywki zatrudnia kogos do sprzatania i za to tej osobie placa. Pamietam, ze mialam takiego klienta w 2006 roku i wlasnie tenze klient byl wyrzucony z pracy i przyszedl do mnie z kartka na ktorej bylo napisane dlaczego go zwalniaja i tam pojawilo sie slowo 'zebractwo'.
Paper Napisano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2009 wlasnie pomysl dobry...ale niestety , nie przejdzie w USA...Klient placi bilet wstepu do parku rozrywki i nie zamierza placic 1$ za to, ze lazienka jest czysta...lazienka ma byc czysta i tyle. I tez mysle, ze raczej wywala Cie z pracy natychmiast niz pozwola na robienie sobie z Toba zdjec...
Sylvaa Napisano 28 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2009 Ok dzieki za rade wiem na czym stoje
majk Napisano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2009 Ja spotkałem sie z czyms takim w restauracji na zamknietym przyjeciu po prostu stal starszy facet i podawal male reczniki do wytarcia rak. Kto chcial mogl mu cos wrzucic.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.