donata771 Napisano 9 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2009 Witam! Musze wyslac dokumenty(tlumaczone akta urodzenia)z Polski do Usa i dzis wyslalam maila do DHL mniejwiecej ile by wynioslo-odpowiedz byla taka: Witam Za paczkę dokumentową do 0.5kg cena wynosi 342.73pln brutto. Czas transportu wynosi dwa dni robocze. Dla klientów, którzy nie mają z nami umowy, mamy akcję promocyjną – możemy udzielać rabatów na przesyłki. Jeśli będzie Pani zainteresowana, proszę zadzwonić na infolinię – 0801 345 345 lub 042 6345345. Czy taka odpowiedz nie jest przerazajaca????? Jak mam w takim razie wyslac ten list by doszedl w miare szybko lecz nie w cenie tak potwornie drogiej???!!! Jakie mam mozliwosci???
sly6 Napisano 9 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2009 Idz na poczte i tam jest cos takiego jak EMS - przesyłki kurierskie a odpowiedz nie jest przerazajaca bo takie maja koszta i jesli sie na to zgadzasz to Twoja sprawa,jest tyle firm kurierskich ze mozna kogos innego znalesc http://www.pocztex.pl/ http://www.pocztex.pl/ems_cennik_uslug.php...sylki_specjalne
donata771 Napisano 9 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Lipca 2009 Wielkie dzieki!!! Roznica cenowo jest ogromna,wiec wydac 60zl i na nastepny dzien bedzie to miodzio!!! Mam tylko nadzieje,ze na Floryde tez kursuja...haha a nie tylko np.NY
sly6 Napisano 9 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2009 strefa B : Stany Zjednoczone Ameryki Północnej wiec obejmuje cale Stany
donata771 Napisano 9 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Lipca 2009 no i sprostowanie,ze nie na nastepny dzien lecz od 2 do 4 dni poczcie polskiej chyba mozna wierzyc,ze dostarcza
sly6 Napisano 9 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2009 listy wysylam od czasow PRL i jak narazie zaden nie zginal i na czas dochodza,czasami szybciej niz myslalem
donata771 Napisano 9 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Lipca 2009 normalne listy zawsze dochodzily..hmmm...poltora tygodnia normalnie,lecz tu chodzi o szybka przesylke czas dostarczenia mam 2 tygodnie gdyz do tego czasu moja Mama musi zlozyc papiery w USCIS.
sly6 Napisano 9 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2009 kiedys dostalem express z Kanady po 2-3 dniach wiec i z tym bedzie podobnie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.