donata771 Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 Witam! Musze wyslac dokumenty(tlumaczone akta urodzenia)z Polski do Usa i dzis wyslalam maila do DHL mniejwiecej ile by wynioslo-odpowiedz byla taka: Witam Za paczkę dokumentową do 0.5kg cena wynosi 342.73pln brutto. Czas transportu wynosi dwa dni robocze. Dla klientów, którzy nie mają z nami umowy, mamy akcję promocyjną – możemy udzielać rabatów na przesyłki. Jeśli będzie Pani zainteresowana, proszę zadzwonić na infolinię – 0801 345 345 lub 042 6345345. Czy taka odpowiedz nie jest przerazajaca????? Jak mam w takim razie wyslac ten list by doszedl w miare szybko lecz nie w cenie tak potwornie drogiej???!!! Jakie mam mozliwosci??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 Idz na poczte i tam jest cos takiego jak EMS - przesyłki kurierskie a odpowiedz nie jest przerazajaca bo takie maja koszta i jesli sie na to zgadzasz to Twoja sprawa,jest tyle firm kurierskich ze mozna kogos innego znalesc http://www.pocztex.pl/ http://www.pocztex.pl/ems_cennik_uslug.php...sylki_specjalne Link to comment Share on other sites More sharing options...
donata771 Posted July 9, 2009 Author Report Share Posted July 9, 2009 Wielkie dzieki!!! Roznica cenowo jest ogromna,wiec wydac 60zl i na nastepny dzien bedzie to miodzio!!! Mam tylko nadzieje,ze na Floryde tez kursuja...haha a nie tylko np.NY Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 strefa B : Stany Zjednoczone Ameryki Północnej wiec obejmuje cale Stany Link to comment Share on other sites More sharing options...
donata771 Posted July 9, 2009 Author Report Share Posted July 9, 2009 no i sprostowanie,ze nie na nastepny dzien lecz od 2 do 4 dni poczcie polskiej chyba mozna wierzyc,ze dostarcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 listy wysylam od czasow PRL i jak narazie zaden nie zginal i na czas dochodza,czasami szybciej niz myslalem Link to comment Share on other sites More sharing options...
donata771 Posted July 9, 2009 Author Report Share Posted July 9, 2009 normalne listy zawsze dochodzily..hmmm...poltora tygodnia normalnie,lecz tu chodzi o szybka przesylke czas dostarczenia mam 2 tygodnie gdyz do tego czasu moja Mama musi zlozyc papiery w USCIS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 kiedys dostalem express z Kanady po 2-3 dniach wiec i z tym bedzie podobnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.