b173345 Napisano 29 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2009 A jak oceniasz poziom bezpieczeństwa w LA?
bloodian Napisano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 29 Lipca 2009 Super odpowiedz Nick. Takiego czegos wlasnie oczekiwalem Na szczescie mam dwa lata zeby to jeszcze dobrze przemyslec. Zostaja jeszcze kwestie wizowe. Latwo dostac wize studencka ? Mozliwe ze bede musial sie ograniczyc do Kanady bo tam mam juz pobyt.
danio94klin Napisano 29 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2009 Super odpowiedz Nick.Takiego czegos wlasnie oczekiwalem Na szczescie mam dwa lata zeby to jeszcze dobrze przemyslec. A no przemyśl, przemyśl... Bo mnie nikt by nie zmusił do spędzenia 4 lat w Los Angeles, ale to tylko takie moje zdanie Pozdrawiam!
Gość WojTAS7 Napisano 29 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2009 No właśnie, jak z tym bezpieczeństwem w LA ? Wie ktoś może coś najnowszego?
danio94klin Napisano 29 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2009 Proste, omijaj szerokim łukiem South Central A tak w ogóle to w całe LA jest niezabezpieczne i mogę cię spotkać różne przygody
pinang Napisano 29 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2009 Ja slyszalem ze co do bezpieczenstwa to LA jest w pierwszej trojce duzych miast w USA. No ale nie wiem co to znaczy duze miasto wedlug nich moze licza tylko trzy
danio94klin Napisano 29 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2009 Wiesz... Bo podejrzewam że oni LA inaczej traktują... Praktycznie całe South Central to oddzielne miasta (Compton, Inglewood itp.) wchodzące w suburbsy Los Angeles... Najprawdopodobniej nie są one liczone do średniej, przynajmniej odnoszę takie wrażenie
gabrielangel Napisano 29 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2009 Ciezko o dokladna odpowiedz, ktore miasto jest bezpieczniejsze, bo zalezy to nie tylko od rodzaju przestepstw, ale tez wielkosci miasta a nawet od dzielnic, ktore moga zaburzyc statystyke dla calego miasta i wielu, wielu innych czynnikow. Ogolnie przyjelo sie ze miasta na zachodzie (z wyjatkiem czesci LA, Houston i moze Oakland) sa bezpieczniejsze niz te na wschodzie i mid-west (tez z wyjatkami, np. NYC). http://en.wikipedia.org/wiki/United_States...s_by_crime_rate ^ (na podstawie oficjalnych danych FBI za rok 2007 )
Nick Napisano 30 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2009 No właśnie, jak z tym bezpieczeństwem w LA ? Wie ktoś może coś najnowszego? Trudno mi sie wypowiadac na ten temat bo ja mieszkam w bezpiecznej dzielnicy Jest to Beverly hills, ale zdaje sobie sprawe, ze nie kazdy kto od razu przyjedzie do LA wyladuje w tak bezpiecznym miejscu Unikaj South i East LA Downtown tez jest nieciekawe (duzo bezdomnych w nocy na ulicach ma namioty w downtown porozkladane na chodnikach, albo w spiworach spi)
mezzi Napisano 30 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2009 Odnosnie wiz studenckich to nie jest wesolo, ja bylem w krakowie po wize f1, papiery wszystkie bardzo dobre, poczawszy od szkoly przez sponsora z polski i usa, wlasna kasa na koncie a konsul stwierdzil ze nie moze dac mi wizy studenckiej poniewaz nie skonczylem studiow i nie wykazuje zwiazku z Polska... ;] wiec raz jest fajnie raz nie, kolejny raz sie potwierdza to, ze zalezy na jakiego konsula trafisz i wszystko. moze Tobie sie uda
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.