PowaznyMlody Napisano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam. Mój brat rodzony jest już w USA 4,5roku z czego już ponad 2lata nielegalnie. Przedłużali mu wizę, aż do pewnego momentu z czego żałuje że nie wrócił (bo jak wróci to już nie poleci). Proponował mi bym starał się o wizę, mam 20lat umowę o pracę będę miał wykształcenie policealne mam i jak na razie w tym roku nie idę na studia. Ja nie chce składać, ale brat chce żebym spróbował. Nie widzę z logicznego punktu widzenia szans, a po za tym ja jak bym wylatywał to tak by nie przekroczyć czasu pobytu legalnego. Ale to i tak nie ma znaczenia, bo pewnie konsul pomyśli że będę taki jak brat? Jak widzicie moje szansę o wizę? Wizę na zaproszenie brat ? Może mieliście podobne przypadki / znacie czyjeś? Dzięki.
sly6 Napisano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2009 przeczytaj temat -post sciema i bedziesz wiedzial czym sie moze skonczyc klamstwo jak brata nie wpiszesz we wniosku.. teraz pozostaje sama rozmowa i przedstawienie sie..jesli nie dostaniesz wizy za male zwiazki z Polska to masz tzw otwarta droge do starania sie znow o wize bo gorzej jak Cie zlapia na klamstwie ,wtedy mozesz pozegnac sie na jakis czas z wiza..
PowaznyMlody Napisano 12 Września 2009 Autor Zgłoś Napisano 12 Września 2009 Może ktoś coś doda? Na dodatek mam pytanie. Ostatnio miałem złamanie szczęki i mam płytki tytanowe i sróby w ciele. To przy przechodzeniu przez bramkę od wykrywania metali wykaze. to pewnie muszę mięć dokumentację lekarską przy sobie, by nie myśleli że coś przemycam?
donata771 Napisano 12 Września 2009 Zgłoś Napisano 12 Września 2009 Niestety nielegalny pobyt Twojego brata maja napewno w danych w komputerze wiec beda pytac o jego pobyt Ciebie..... Co do szczeki to wez lepiej dokumentacje tak bys nie musial wiele sie tlumaczyc... powodzenia
sly6 Napisano 13 Września 2009 Zgłoś Napisano 13 Września 2009 a co ma dodawac,,ze komus sie udalo oszukac i wyrulowac to Ty masz takie same szanse i tak samo masz zrobic? oczywiscie masz do tego prawo ale przemysl jeszcze raz pewne sprawy i dokonaj wlasciwego wyboru...
Ellenai Napisano 2 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2009 Zakladam ze nie jedziesz do brata oficjalnie, prawda?Nie,nie ma znaczenia czy ktos tu z rodziny jest nielegalnie czy nie, wize dostaniesz jak udokumentujesz ze stac cie na wyjazd i pobyt tutaj.O bracie nic nie wspominaj,bo po co?w koncu jestescie dorosli i nie musicie wiedziec co ktory gdzie robi .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.