Asiek003 Napisano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2009 Mam wize turystyczna juz od ponad roku. W zeszłym roku byłam w NY na 3 miesiace ale nie mogłam pracowac - wiadomo. ale wczoraj sie dowiedzialam ze mozna zalatwic pozwolenie o prace przez uczelnie (studiuje) tylko nie wiem jak to trzeba zrobic...? czy mogłby mi ktos napisac jak to zalatwic??? Z gory dziekjue za odpowiedz... :)
sly6 Napisano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2009 o jakie pozwolenie Ci sie rozchodzi i czy na pewno na wizie turystycznej>jak na wizie turystycznej to o tym zapomnij,,ktos Ci bajek na opowiadal...
TooM Napisano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2009 No jeżeli jesteś studentem to możesz wyjechać na W&T. Jest to poniekąd "załatwianie przez uczelnię" Poczytaj o programach Work & Travel.
kubakj Napisano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2009 Mam wize turystyczna juz od ponad roku. W zeszłym roku byłam w NY na 3 miesiace ale nie mogłam pracowac - wiadomo. ale wczoraj sie dowiedzialam ze mozna zalatwic pozwolenie o prace przez uczelnie (studiuje) tylko nie wiem jak to trzeba zrobic...? czy mogłby mi ktos napisac jak to zalatwic??? Z gory dziekjue za odpowiedz... :) Mozna jak jestes na F-1 na uczelni w USA i wtedy idziesz na OPT/CPT. Wtedy mzoesz pracowac i to nawet dluzej niz 3 miesiace.
piotrus_pitt Napisano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2009 Aczkolwiek przy F-1 praca jest w zasadzie ograniczona do uczelni. T.zn. mozesz pracowac jako asystent wykladowcy, czy asytent w roznych projektach badawczych (teaching assistants, graduate research assistant, i takie tam) - ale w McDonaldzie czy na budowie dalej nie beda cie mogli zatrudnic
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.