wisienka6986 Napisano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam W tym roku bede skladala aplikacje o zielona karte mam narzeczonego planujemy slub za 2 lata ale jesli wylasuja mnie w loterii cywilny chcemy wziac po to zebym mogla go dopisac do mojej zielonej karty. Moje pytanie jest nastepujace: czy moge dopisac mojego narzeczonego po tym jak wygram zielona karte i zaraz wezmiemy slub czy musimy sie pobrac jeszcze przed zlozeniem pierwszej aplikacji. Prosze o odpowiedzi osob ktore cos na ten temat wiedza (nie prosze o opinie)
sly6 Napisano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2009 wisienka6986 nie znam Twojej sytuacji sie strzez sie stron ktore ofiaruja Ci ze Polacy beda brac udzial w loterii w tym roku..No chyba ze masz obywatelstwo inne niz Polskie ,lub z rodzicow Twoich ma.. A co do pytania nastepnego to bedziesz mogla wziasc slub nawet przed samym pujsciem na rozmowe ale radze to zrobic wczesniej aby nie bylo podejrzenia ze wzielas slub aby byla zielona karta..
wisienka6986 Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2009 Sly6 Nie mam obywatelstwa polskiego , jestem Litwinka wiec moge brac udzial w loterii. Przepraszam ze nie napisalam tego w poscie i dziekuje za porade Prosze o dalsze odpowiedzi z gory dziekuje
sly6 Napisano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2009 to jak zostaniesz wylosowana i odeslesz papiery do USA wtedy mozesz sie pobrac ze swoim narzeczonym i przeslac aktualizacje Twoich danych,,wtedy razem powinniscie dostac wezwanie na rozmowe ,wezwanie na zrobienie badan medycznych itp..Pamietaj ze jest okreslona ilosc wiz i moze sie zdarzyc tak ze odeslesz papiery a nie zostaniesz wezwana na rozmowe bo i tak czasami bywa...
wisienka6986 Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2009 A czy moga mnie nie wezwac na rozmowe z powodu tej aktualizacji. (tzn bo zawarlam malzenstwo po wylosowaniu zielonej karty?)
sly6 Napisano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2009 Nie z tego nie.. jest wiele i bylo wiele przypadkow ze ludzie pare dni-tygodni przed rozmowa sie pobierali ale ja tego nie radze robic bo nie wiadomo na kogo sie popadnie ...
wisienka6986 Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2009 dziekuje za info a moze ktos z forumowiczow mial podobna sytuacje??? opiszcie swoja sytuacje
sly6 Napisano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2009 te osoby co mialy cos takiego pisaly w 2005-2006 roku o tym tutaj jak i na drugim forum www.ewiza.com no ale moze ktos teraz tutaj zajrzy..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.