jarecki_s Napisano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam. Ostatnio mialem przypadek ze daje policjantowi moj polski dowod osobisty a on ze co to jest, ze adresu niema itp. mandat wypisal na kolegi adres ale sie czepiał. Moje pytanie brzmi czy moge w jakiś sposób wyrobić sobie jakieś I.D. na którym byloby moje zdjecie, data urodzenia i adres w stanach?? Żeby bylo ok np przy wypisaniu mandatu. Dodam że niemam uregulowanego statusu tutaj, mieszkam w NYC. P.s. moj kolega w tamtym roku zalatwił sobie id z washington state, założył tam na siebie jakies rachunki itp i dostał I.D. Ja tez mam taką możliwość. czy jest ok legitymować sie tutaj I.D. z innego stanu??
donata771 Napisano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2009 najprosciej jest okazywac paszport
Jim Beam Napisano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2009 najprosciej jest okazywac paszport Ktory nie ma adresu zamieszkania, ma natomiast "przesiedziana" wize - swietny pomysl.
gal Napisano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam.Ostatnio mialem przypadek ze daje policjantowi moj polski dowod osobisty a on ze co to jest, ze adresu niema itp. mandat wypisal na kolegi adres ale sie czepiał. Moje pytanie brzmi czy moge w jakiś sposób wyrobić sobie jakieś I.D. na którym byloby moje zdjecie, data urodzenia i adres w stanach?? Żeby bylo ok np przy wypisaniu mandatu. Dodam że niemam uregulowanego statusu tutaj, mieszkam w NYC. P.s. moj kolega w tamtym roku zalatwił sobie id z washington state, założył tam na siebie jakies rachunki itp i dostał I.D. Ja tez mam taką możliwość. czy jest ok legitymować sie tutaj I.D. z innego stanu?? Ciesz sie sie nie pofatygowal sie mocniej i cie nie zamknal
sly6 Napisano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2009 przy prawku musisz takie prawo jazdy wymienic jak mieszkasz gdzies indziej,,nie wiem jak jest z ID ...jak bedzie tak samo wtedy wszystko zalezy od Policji jak Cie potraktuje.
donata771 Napisano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2009 Ktory nie ma adresu zamieszkania, ma natomiast "przesiedziana" wize - swietny pomysl. moje niedoczytanie....wybaczcie
jarecki_s Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2009 Czyli sądząc po Waszych wypowiedziach nie da sie w moim przypadku zrobić jakiegos Id które by mialo zdjecie i adres z usa. No szkoda
gal Napisano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2009 Jesli jestes nielegalnie nie dostaniesz "government ID" bo ci po prostu nie przysluguje jako nielegalowi. Mozesz sprobowac w banku. kiedys polski bank (unia kredytowa) robila takie ID's, ktore nie bylo dokumentem zadnym oprocz tego ze informowalo ze ty to ty
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.