arctic Napisano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2009 Witam ! Wybieram sie niebawe do USA i chcialbym wiekszosc platnosci na miejscu dokonywac karta kredytowa. Stety, badz nie, jestem posiadaczem karty niewypuklej zabezpieczonej chipem. Przy platnosciach z jej pomoca na terenie europy, w wielu miejscach nie mialem zasadniczo zadnych problemow. Jak jest w USA ? Czy sa one tam powszechnie i bezproblemowo akceptowana ? Dziekuje za wszyskie odpowiedzi i rady !
andyopole Napisano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2009 Bardzo malo jest terminali "czytajacych" chipy. Trzeba slizgac paskiem.
nagrabus Napisano 1 Września 2009 Zgłoś Napisano 1 Września 2009 Byłem teraz 3 tyg w USA i zdarzyło się że płaska nie przechodziła i musiałem użyć wypukłej. Wypukła karta ma tą zależność że może być autoryzowana bez konieczności połączenia terminala z systemem transakcyjnym (np. płatność za bilet w autobusie w Szwecji). Poza tym pamiętaj, że tam w USA sprzedawca się pyta credit or debit? Jak dajesz płaską kartę od konta mówisz debit, a jak dajesz kredytową to credit. W przeciwnym razie transakcja ci nie pójdzie.
arctic Napisano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Napisano 1 Września 2009 ale ja mam plaska credit. niezalezna od konta.
Ghost70 Napisano 1 Września 2009 Zgłoś Napisano 1 Września 2009 Ciekawe, jaka to karta i z jakiego banku? No bo chyba nie z OBI
arctic Napisano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Napisano 3 Września 2009 Spiesze zaspokoic ciekawosc- AIG. Swoja droga duzy, amerykanski bank .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.