arctic Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Witam ! Wybieram sie niebawe do USA i chcialbym wiekszosc platnosci na miejscu dokonywac karta kredytowa. Stety, badz nie, jestem posiadaczem karty niewypuklej zabezpieczonej chipem. Przy platnosciach z jej pomoca na terenie europy, w wielu miejscach nie mialem zasadniczo zadnych problemow. Jak jest w USA ? Czy sa one tam powszechnie i bezproblemowo akceptowana ? Dziekuje za wszyskie odpowiedzi i rady ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Bardzo malo jest terminali "czytajacych" chipy. Trzeba slizgac paskiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagrabus Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Byłem teraz 3 tyg w USA i zdarzyło się że płaska nie przechodziła i musiałem użyć wypukłej. Wypukła karta ma tą zależność że może być autoryzowana bez konieczności połączenia terminala z systemem transakcyjnym (np. płatność za bilet w autobusie w Szwecji). Poza tym pamiętaj, że tam w USA sprzedawca się pyta credit or debit? Jak dajesz płaską kartę od konta mówisz debit, a jak dajesz kredytową to credit. W przeciwnym razie transakcja ci nie pójdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arctic Posted September 1, 2009 Author Report Share Posted September 1, 2009 ale ja mam plaska credit. niezalezna od konta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghost70 Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Ciekawe, jaka to karta i z jakiego banku? No bo chyba nie z OBI Link to comment Share on other sites More sharing options...
arctic Posted September 3, 2009 Author Report Share Posted September 3, 2009 Spiesze zaspokoic ciekawosc- AIG. Swoja droga duzy, amerykanski bank . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.