Skocz do zawartości

List Do Usa

wan2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam takie pytanie. Chciałbym wysłać do USA list (a jeżeli nie będzie się dało to wyślę paczkę) i moje pytanie brzmi czy list to znaczy tylko trochę papieru w kopercie, czy też list to może być coś większego.

Chodzi o to, że koleżanka ma nie długo urodziny i chce jej zrobić małą niespodziankę - wysłać coś symbolicznie np. pluszaka lub coś w tym stylu, także nie byłoby to bardzo duże, ani specjalnie ciężkie.

Cena między listem a paczką jest dość wyraźna stąd moje pytanie czy to przejdzie jako list, jeżeli zapakuję to do jakiejś większej koperty?

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Napisano
Cena między listem a paczką jest dość wyraźna stąd moje pytanie czy to przejdzie jako list, jeżeli zapakuję to do jakiejś większej koperty?

Wg. cennika list moze wazyc nawet 2kg i miec wieksza niz standardowa koperte, ale pytanie raczej do Poczty Polskiej niz na forum.

http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm

ps. Znajoma wysyla czesto ksiazki, nieraz grube, do USA wlasnie jako "list" i nigdy nie miala problemow.

Napisano

możesz wysłać pudełko kartonowe, jako list polecony do USA za pośrednictwem poczty polskiej. Tanio i szybko w porównaniu z innymi ofertami. Wysyłałem już tak nie raz. Rzecz w tym, że max. to 2kg.

Napisano

Dziękuję za obie odpowiedzi, na pewno do 2kg się wyrobię.

Zapytam jeszcze czy orientujecie się może jaki jest przybliżony czas "lotu" takiej przesyłki. Liczyć około tygodnia czy bardziej dwóch, żeby trafić w okolicę konkretnej daty?

Napisano

Jeżeli pluszak to chyba mało to waży, więc jeśli cos to ja polecam koperte bąbelkową największą i misiaka tam włożyć, oczywiscie jeśłi to duzy miś to nie.. bo mu się uszy zgniotą.

JA tak wysyłam do USA "prezenciki" ale z tym, że ja do 0,5 kg. Wychodzi coś koło 20zł.

Przesyłki z moich stron do Usa <Ch-go> dochodzą w tydzień :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...