marcinos Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Witam wszystkich. Dostałem promesę 10letnią na wjazd na terytorium USA. Dwa miesiące temu poleciałem do Chicago i dostałem wizę tylko na 1 miesiąc Wróciłem oczywiście w terminie kilka dni wczesniej niż w data w paszporcie. Moje pytanie: po jakim upływie czasu mogę lecieć spokojnie 2 raz nie bojąc się, że dostanę zgodę na wjazd do kraju na tydzień lub dwa? Jedno z moich marzeń zostało spełnione, jednak nie miałem czasu na zwiedzenie NY a to kolejne z moich marzeń... chciałbym się wybrać tam przed świętami w tym roku. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 mozesz leciec juz teraz a na ile bedziesz miec zgode to juz od urzednika na lotnisku bedzie zalezec... a mozesz cos wiecej napisac dlaczego dostales pobyt na 1 miesiac..moze miales bilet na taki okres czasu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinos Posted September 15, 2009 Author Report Share Posted September 15, 2009 Bilet miałem wykupiony na pół roku... Zatrzymać miałem sie u rodziny. planowałem zostać 3 miesiące. Miesiąc to za mało czasu. nawet dobrze się nie idzie przestawić na zmianę czasu. Słyszałem nawet, że mogą dać wizę na lotnisku na 2 tygodnie. Stąd moje obawy - nie chce stracić promesy a lecieć tam na tydzień mija się z celem. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 urzednik ma do wybory,,dac Ci do max 6 miesiecy pobyt lub tez krotszy np na 2 tygodnie..Tak wiec jak wyleciales na czas to moze teraz nie bedzie az tak zle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.