Skocz do zawartości

Oczekiwanie

Inezand

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Opisuje swoją sytuację...

Po koniec sierpnia tego roku mąż złożył petycje o wydanie CR1 właśnie dla mnie.

Mąż ma podwójne obywatelstwo, ślub odbył się w Polsce a papiery zostały złożone przez jedno z biur w Chicago. Poinformowano nas, że złożenie papierów w Polsce jest niemożliwe, gdyż mąż przerwał pobyt i wyleciał na 2 tyg do USA.

Obecnie jesteśmy w trakcie oczekiwania na potwierdzenie,że nasza sprawa zostanie rozpatrzona (nie operuję jeszcze konkretnymi nazwami poszczególnych etapów).

Jesteśmy bardzo młodzi... 19 i 20 lat. Zależy nam na czasie, ale tego chyba nawet nie muszę pisać...

Jeżeli ktokolwiek miał styczność z taka sytuacja albo po prostu jest dobrze zorientowany, proszę o wszelkie informacje odnośnie czasu oczekiwania, takiego sredniego, bo zdaje sobie sprawe, że każda sytuacja jest specyficzna.

Pozdrawiam,

Inez

Napisano

witaj Inez

tak jak podal Saka, sprawdzaj nasza liste,

wprawdzie w dziale "CR1 / IR1 wysylane z USA " nie ma zbyt wielu wpisow ale czeka cie jakies 9 miesiecy czkania

z tym ze nie mozecie skladac w Polsce to wam powiedzieli tak w konsulacie w Warszawie czy w biuro w Chicago

twoj facet mieszkal ostatnio w polsce?

ogolem zeby skladac w Polsce on musialby mieszkan w polsce przez ostatnie 6 miesiecy, nie wiem jak na to wplywaja wyloty/wloty

le jest brdzo duza roznica w oczekiwaniu, wiec sie upewnij ze nie mozna, choc nie wiem cszy teraz mozna cos zmienic

jesli chcesz doksztalcic sie w procese poczytaj watek "CR1 mial juz ktos spotkanie..."

procedury sie czasami zmieniaja ale da ci dobre pojecie o sprawie

Napisano

To wyglądało w ten sposób, że mieszkał normalnie w Polsce, ale musiał wyjechać dosłownie na dwa tygodnie do Chicago. Dzwoniliśmy do ambasady w Polsce i powiedziano nam, że w takim razie musi składać papiery tam.

Dziękuję bardzo za wszelkie pomocne informacje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...