dosia79 Napisano 3 Października 2009 Zgłoś Napisano 3 Października 2009 witam, W listopadzie tego roku konczy mi sie 3 letni zakaz na wjazd do USA. Wiem ze musze ubiegac sie o nowa wize jesli chce pojechac do Usa i zdaje sobie sprawe ze bedzie ja ciezko otrzymac. Chcilam sie dowiedziec czy ktos byl w takiej sytuacji , czy dostał wize i pojechal ponownie do USa? Ciekawi mie czy mam jakies szanse aby tam jeszcze kiedykolwiek polecieć?
hciuku Napisano 3 Października 2009 Zgłoś Napisano 3 Października 2009 za co dostałeś zakaz wjazdu do USA ? przesiedzenie wizy ;> jakiś problem z prawe w USA
sly6 Napisano 3 Października 2009 Zgłoś Napisano 3 Października 2009 hciuk te 3 lata zazwyczaj sie dostaje za pobyt do 1 roku nielegalnie i pewnie jest tak w tym przypadku..A i to jest Ona a nie On Nie ma lawtej odpowiedzi na to poniewaz nie wiadomo raz jak sie taki ktos przygotuje,po co leci,oraz na kogo trafi w Ambasadzie ..bo ze te 3 lata sie skonczyly to jedna sprawa a druga jak przekonac Konsula ze teraz mowi sie prawde i ze na czas sie wroci ten podany w ds 156... szanse sa na wjazd jak nie teraz to pozniej jesli bedzie sie prawdomownym i nie bedzie sie wierzyc komus kto powie ze klam i oszukuj bo to nic takiego...
hciuku Napisano 3 Października 2009 Zgłoś Napisano 3 Października 2009 nawet nie patrzylem na nick fakt ona ^^
dosia79 Napisano 3 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 3 Października 2009 W Usa ubiegalam sie o przedluzenie wizy tzn.po zakonczeniu J1 chcialam turystyczna.dlugo czekalam na odpwiedz i niestety musialam wrocic do Polski. Jak ubiegalam sie o wize w ambasadzie wszystko wyjasnilam , natrafilam na fajnego konsula ktory sprawdzil i powiedzial mi ze niestety czekajac na ta odpowiedz bylam w usa nielegalnie ponad 180 dni i dostalam zakaz ubiegania sie o wize na 3 lata. I to tyle , nie klamalam w ambasadzie i nie zamierzam klamac. Ciekawi mnie tylko czy ktos byl w podobnej sytuacji i dostal jeszcze wize do Usa. dziekuje za odpowiedzi
sly6 Napisano 3 Października 2009 Zgłoś Napisano 3 Października 2009 to jeszcze raz napisze,,,sa osoby ze dostaja wize,,sa takie ze nie dostaja wazne ze nie masz zakazu na cale zycie do USA bo i tak jest a zmienialas status gdzie?>w jakiejs agencji,u prawnika czy tez sama,,czasami bywa tak ze papiery sa zle wypelnione lub tez prawnik-agencja cos zle zrobi a wtedy taka aplikacja jest odrzucana i czasami przychodzi odpowiedz ale na zly adres...
dosia79 Napisano 3 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 3 Października 2009 przedluzalam pobyt w Usa. Robilam to za pomoca prawnika ale on nigdy mi nie przyslal odpowiedzi z ambasady ze nie przyznali mi wizy turystycznej na przedluzenie mojego pobytu. co jakis czas sprawdzalam na jakiejs stronie jaki jest moj status i ciagle bylo ze jeszcze nie podjeli decyzji i ze mnie poinformuja. takie to troche zagmatwane jest. jakos wiosna sie pewnie wybiore do ambasady choc to jest takie bez sensu bo nawet jak mi dadza tu jeszcze wize to i tak moga mnie tam nigdy nie wpuscic. Wiec zasadniczo to prawie tak samo jak dozywotni zakaz wjazdu.
sly6 Napisano 3 Października 2009 Zgłoś Napisano 3 Października 2009 Jak cos ukryjesz lub tez zle wypadniesz na granicy to tak sie moze zdarzyc ze Cie nie wpuszcza . jeszcze raz napisze ze nie masz dozywotniego wjazdu a to juz jest cos a reszta zalezy od Ciebie Cos mi tutaj nie gra,,,nie ma takiego czegos nie wysylas papiery do Ambasady i dostajesz odpowiedz ze masz wize turystyczna..to sie wszystko zalatwia w USA i to w urzedzie imigracji a nie w Ambasadzie..a i wizy bys nie dostala a jedynie miala bys miec zmieniony status na turyste
dosia79 Napisano 3 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 3 Października 2009 Tak to nie bylo wyslane do ambasady tylko do urzedu imigracji. papiery wysylal prawnik tyle tylko ze nigdy nie otrzymalam odpowiedzi ze mi ten status przedluzaja. Trudno sprobuje i zobaczymy co bedzie. dzieki za odpowiedzi
sly6 Napisano 3 Października 2009 Zgłoś Napisano 3 Października 2009 Daj znac jak Ci poszlo ps tak jest czasami z prawnikami i jesli cos pochrzanil to widzisz co dostalas...wazne ze nie masz zakazu na cale zycie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.