Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ktory bank realizuje czeki z USA bez potrzeby posiadania konta?? W moim banku nie chcieli go przyjac bo mam dochody co prawda ale nie z tytulu pracy. I wychodzi narazie na to ze nie moge nic z tym czekiem zrobic.

Napisano

Wiekszosc bankow zmusi cie do zalozenia u nich konta, a niektore nawet wymagaja posiadania konta przez iles tam miesiecy. Musisz podzwonic/pochodzic i sie popytac chyba.

Napisano
Ktory bank realizuje czeki z USA bez potrzeby posiadania konta?? W moim banku nie chcieli go przyjac bo mam dochody co prawda ale nie z tytulu pracy. I wychodzi narazie na to ze nie moge nic z tym czekiem zrobic.

Bank w PL czy USA ?

Napisano

Bank w Polsce. Pochodzilem po bankach i w koncu znalazlem BZ WBK. Dowiedzialem sie przy okazji ze w niektorych bankach takich jak np Alior Bank w ogole nie maja takich uslug jak realizacja czekow !!

Napisano

Nic dziwnego, realizacja czekow w PL to w wiekszosci przypadkow inkaso. Wypelnienie papierow przez pracownika banku to ze 30min, a rachunek dla klienta groszowy. Wydaje mi sie, ze tylko czeki rentowe, albo cos takiego realizuja na miejscu w banku,a reszta to inkaso i czas oczekiwania 2-3 miesiace.

Napisano

Nie wiem jak jest teraz, ale kilka lat temu realizowałem czeki z USA w Citibanku Handlowym. Miałem u nich konto, więc pieniądze wypłacali mi od razu, gdybym konta nie miał, musiałbym czekać na inkaso czeku około 2 miesięcy - tak mi powiedzieli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...