zyggy Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 Witam. Mam pytanie, czy jakaś firma ma jakieś ofert pracy na H2B. Chodzi mi o H2B 2009 jesień/zima lub wiosna 2010. Z tego co wiem dopiero wykorzystano 1/3 wiz. http://www.workpermit.com/news/2009-09-08/...ype-of-work.htm Z góry dziękuję za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyggy Posted October 19, 2009 Author Report Share Posted October 19, 2009 Chyba sam muszę sobie sam odpowiedzieć. Przejrzałem oferty firm i jedna (chyba) będzie wysyłała ludzi na H2B. Ktoś z forumowiczów też się wybiera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzecze1 Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Ktoś z forumowiczów też się wybiera? A jaka to firma? I jakie oferty? Zastanowić się zawsze można. Pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 pewnie kasyna Link to comment Share on other sites More sharing options...
kate7 Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 Chyba sam muszę sobie sam odpowiedzieć. Przejrzałem oferty firm i jedna (chyba) będzie wysyłała ludzi na H2B. Ktoś z forumowiczów też się wybiera? A jaka to firma? Ja chetnie bym sie wybrala Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyggy Posted October 22, 2009 Author Report Share Posted October 22, 2009 Firma to Emakopol. Ale z korespondencji z nimi wynika ze w tym roku program raczej sie nie odbedzie. Nie z ich firmy. Wiec jezeli ktos ma namiary na inna firme niech da znac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
:samsara: Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 ja sie wybieram! od kilku dni wertuje strony internetowe przeroznych biur organizujacych wyjazdy za granice i nic. niestety jedynym dla mnie rozwiazaniem jest wyjazd w tym wlasnie programie (H2B), gdyz studentka juz nie jestem wiec zadne W&T i inne campAmerica w moim przypadku nie wchodza w gre. bardzo mi zalezy na znalezieniu jakichkolwiek informacji na temat H2B,poniewaz chcialabym wyjechac juz na poczatku stycznia,wiec trzebaby zaczac zalatwiac formalnosci. z tego co widze niestety zadne biura nie zajmuja sie juz organizacja tego programu.mozliwe tez, ze zajmuja sie tylko w okresie wakacyjnym. kazdego kto ma jakies blizsze info w tym temacie prosze o kontakt. chetnie tez pogadam z kims kto sie do stanow wybiera w tym terminie co ja- w gromadzie zawsze weselej i bezpieczniej. pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalifornikejszyn Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Hej ja też się rozglądam za różnymi opcjami podjęcia legalnej pracy w usa i wybieram się tam pod koniec grudnia w celach turystycznych i nawet myślałem żeby się spróbowac porozglądać będąc na miejscu, bo nie mam nic do stracenia i tez ostatnimi czasy szukam informacji jak to można załatwić więc jak ktos ma wiedzę na ten temat to byłoby super jakby sie nia z nami podzielił Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyggy Posted November 3, 2009 Author Report Share Posted November 3, 2009 Samsara ja się wybieram. Co do biur to faktycznie żadne na razie nie organizuje wyjazdu. A co do czasu załatwianie wszelkich formalności to nie jest tak jak piszesz. Ja 2 lata temu byłem na H2B z BTC i od podjęcia decyzji o wyjeździe do wylotu zajął mi około miesiąc, a znajomym nawet krócej (po WAT po 2 tygodniach byli z powrotem w USA). No i H2B nie jest w wakacje bo od tego jest WAT, a tutaj ma się zapełnić pozostały czas, dlatego wyjazd na tej wizie to jesień lub wiosna. Poza tym na H2B wyjeżdża się po to aby tam zostać (na podstawie własnych obserwacji) bo w tym czasie można znaleźć męża/żonę, przedłużyć pobyt do 3 lat i znaleźć pracodawcę lub zostać nielegalnie. Więc jak ktoś znajdzie oferty z H2B to niech da znać tutaj lub na priv (oprócz Emakopolu). Pozdrawiam :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 To i ja sie dolacze do oferty. Wybralbym sie gdzies jakos przelom wrzesien/pazdziernik po sezonie. Jak ktos cos ma jakies namiary niech da znac PM Aha jakby ktos bylby zainteresowany wspolnym wyjazdem (chociazby pogadac) to tez niech sie odezwie na PM do mnie. pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.