Skocz do zawartości

H-2b 2009/2010

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema. Ja równiez od kilku dni wertuje rozne opcje wyjazdu i najlepszym wydaje mi sie H2B.. wyslalem dzis maile do 3 roznych agnecji w tej sprawie. Jak odpiszą dam znac!

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Własnie dostalem maila z agencji o takiej tresci:

" Informuję, że wizy typu H-2B dla Polski zostały zawieszone na czas nieokreślony, a co za tym idzie nie prowadzimy naboru na program H-2B Jobs."

nie za ciekawie to wygląda... wiecie cos na ten temat???

Napisano

spytalem sie dlaczego jest zawieszona ta akcja z H2B i dostalem taka odpowiedz:

" Poniewaz prowadzenie tego programy w wielu wypadkach konczy sie niepowoadzeniem, ze wzgledu na odmowe petycji dla danego pracodawcy.. jesli znajdziemy odpowiedniego partnera w stanach zjednoczonych to byc moze uda sie w przyszlosci realizowac taki program."

byc moze uda sie w przyszlosci.. :) troche liiipa :) co myslicie>?

• 3 tygodnie później...
Napisano

To ja mam pytanie do Kariny - naszego guru. Czy to prawda, ze H2b dla Polski zostało zawieszone. I czy możesz w paru słowach napisać jakie to przepisy uległy zmianie, że

teraz wydawanie tych wiz stało się takie trudne.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Napisano

opisze Wam to pozniej, bo troche pisania przy tym jest...

glowny problem: w USA jest bezrobocie i urzad imigracyjny nie wierzy, ze pracodawcy nie moga znalezc osob do pracy sezonowej w USA oraz koszty za ten program sa HORRENDALNE a szansa na dostanie zgody z immigration graniczy z cudem, wiec jak pracodawca ma wylozyc kilka tysiecy dolarow na nic to on po prostu rezgnuje z programu i sciaga ludzi na rzekome J-1.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Karino czekamy na dalsza czesc - a w miedzy czasie mozesz napisac co oznacza rzekome J-1?

Jezeli znasz moze jakis pracodawcow ktorzy sciagaja ludzi na rzekome J-1 to daj znac na priv

(no chyba ze jest ich wielu to pisz w tym topicu).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...