karpiu Napisano 4 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2009 Siema. Ja równiez od kilku dni wertuje rozne opcje wyjazdu i najlepszym wydaje mi sie H2B.. wyslalem dzis maile do 3 roznych agnecji w tej sprawie. Jak odpiszą dam znac!
pawel1 Napisano 4 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2009 Widze ze oprocz mnie wiele osob tez probuje cos znalezc i ma problem
karpiu Napisano 4 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2009 Własnie dostalem maila z agencji o takiej tresci: " Informuję, że wizy typu H-2B dla Polski zostały zawieszone na czas nieokreślony, a co za tym idzie nie prowadzimy naboru na program H-2B Jobs." nie za ciekawie to wygląda... wiecie cos na ten temat???
zyggy Napisano 4 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 4 Listopada 2009 Dla mnie (chyba) nieprawda http://www.facebook.com/note.php?note_id=78651799764 Mam taką nadzieję, bo jak się teraz do Stanów dostanę
karpiu Napisano 4 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2009 ja rowniez mam taka nadzieje ale tu kolejny przyklad tego ze jest zawieszone H2B: http://www.studentexpressusa.com/index7350...amp;go=wizy_h2b U gory na czerwono wyraznie jest napisane bylem na jeszcze innej stronce ale nie pamietam adresu gdzie rowniez bylo napisan cos w tym stylu nie wiem o co biega ale moze ten limit 33 tys juz sie wyczerpal ...
Sebastian Napisano 5 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2009 Kiedys odblokuja. Wiec zostaje tylko zbierac $
karpiu Napisano 5 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2009 spytalem sie dlaczego jest zawieszona ta akcja z H2B i dostalem taka odpowiedz: " Poniewaz prowadzenie tego programy w wielu wypadkach konczy sie niepowoadzeniem, ze wzgledu na odmowe petycji dla danego pracodawcy.. jesli znajdziemy odpowiedniego partnera w stanach zjednoczonych to byc moze uda sie w przyszlosci realizowac taki program." byc moze uda sie w przyszlosci.. troche liiipa co myslicie>?
zyggy Napisano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 24 Listopada 2009 To ja mam pytanie do Kariny - naszego guru. Czy to prawda, ze H2b dla Polski zostało zawieszone. I czy możesz w paru słowach napisać jakie to przepisy uległy zmianie, że teraz wydawanie tych wiz stało się takie trudne. Z góry dziękuję za odpowiedź.
karina Napisano 27 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2009 opisze Wam to pozniej, bo troche pisania przy tym jest... glowny problem: w USA jest bezrobocie i urzad imigracyjny nie wierzy, ze pracodawcy nie moga znalezc osob do pracy sezonowej w USA oraz koszty za ten program sa HORRENDALNE a szansa na dostanie zgody z immigration graniczy z cudem, wiec jak pracodawca ma wylozyc kilka tysiecy dolarow na nic to on po prostu rezgnuje z programu i sciaga ludzi na rzekome J-1.
zyggy Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2009 Karino czekamy na dalsza czesc - a w miedzy czasie mozesz napisac co oznacza rzekome J-1? Jezeli znasz moze jakis pracodawcow ktorzy sciagaja ludzi na rzekome J-1 to daj znac na priv (no chyba ze jest ich wielu to pisz w tym topicu).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.