koowal1981 Posted April 8, 2005 Report Share Posted April 8, 2005 Witam tak jak pewnie wielu wysłałem zgłoszenie na dv-2006. I mam takie pytanko do osób które w poprzednich latach wylosowały Green : kiedy dostali odpowiedź i czy są tu tacy którym się udało wyjechać bądź mimo wylosowania nie spełniałi warunków a jak tak to czego im "brakowało"? A tak swoją drogą to będę próbował o turystyczną mimo że mam nielegalnie w Stanach przebywającego brata tylko oczywiście jakby się kto pytał to cichosza :wink: , bo oczywiście nie zamierzam go wpisywać. I co wy na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koowal1981 Posted April 8, 2005 Author Report Share Posted April 8, 2005 Hm.. a jeszcze chciałbym dodać iż jestem studentem czy to w jakikolwiek zwiększa moje szanse? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 8, 2005 Report Share Posted April 8, 2005 Hm.. a jeszcze chciałbym dodać iż jestem studentem czy to w jakikolwiek zwiększa moje szanse? Jak widać z innych postów, to szanse najbardziej zależą od tego którą nogą wstał z łóżka tzw. "konsul" :wink: :wink: :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 10, 2005 Report Share Posted April 10, 2005 dostaniesz zawiadomienie pomiedzy majem a lipcem (jesli Cie wylosuja). a mozesz zostac nie wezwany np za pozno wyslales odpowiedz zwrotna bo losuja kolo 6 tys kart a wydaja 3,500 lub inne (np zle dane itp) Link to comment Share on other sites More sharing options...
koowal1981 Posted April 10, 2005 Author Report Share Posted April 10, 2005 O nie co to to nie jeżeli jużmnie wylosują to im tak łatwo nieodpuszczę! :twisted: A jeszcze może wiecie ile osób z Polski się w tym roku zgłosiło?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meya Posted April 10, 2005 Report Share Posted April 10, 2005 Ja slyszalam o takim przypadku: kolega zostal wylosowany, wszystko bylo OK, mial czekac na list zawiadamiajacy o interview. Czekal i czekal ..... i okazalo sie, ze zawiadomienie - wyslane zwykla poczta - zgubilo sie po drodze!!!!!! Kiedy sie zorientowal, ze cos jest nie tak powiedzieli mu, ze jego sprawa jest zamknieta i dziekuja mu za pobyt w USA!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 podobno zglosilo sie kolo 130 tys osob o wiele mniej niz rok temu 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolina1234 Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 wysłałam rowniez moje zgłoszenie, ale od maja do wrzesnia bede w USA i co wtedy? pszypuszczalnie gdybym wylosowala GC zawiadomienie przyjdzie na adres mojej mamy ale mnie nie bedzie w kraju i co wtedy???? ;-((( Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 karolina1234 sa dwa wyjscia,albo wrocisz do Polski i wypelnisz tutaj aplikacje albo tez Twoja Mama wysle ta koperte do Ciebie i w USA wypelnisz i odeslesz .....jesli nie wypelnisz aplikacji i nie odeslesz to Twoje starania o GC stana w miejscu bo z chwila kiedy odeslesz z powrotem papiery przechodzisz do drugiej tury a 3 tura jest spotkanie z Konsulem w Warszawie ale to od pazdziernika 2005 do wrzesnia 2006 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.