Rademedes Napisano 15 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2009 roznica miedzy chocby polskim i amerykanskim urzednikiem na granicy jest taka, ze zakladajac ze obaj maja takie same prawa to: - amerykanski urzednik oceniajac czy Cie wpusci do USA nie bedzie w pierwszej kolejnosci grzebal Ci w laptopie - polski zechce z pewnoscia skorzystac z nowo przyslugujacego mu prawa jesli nie spodoba mu sie Twoj wyraz twarzy ja mam mieszane uczucia i to glownie wtedy, jak wlatuje do Polski, w koncu wracam do siebie, a urzednicy patrza czasem na ludzi jak patrzy sie na potencjalnych immigrantow w USA nie trzeba wcale szukac daleko przykladow: http://technologie.gazeta.pl/technologie/1...owania_GPS.html i moje pytanie brzmi w takim razie: czy tym sie powinna zajmowac drogowka? ciekawe czy laptopy tez beda sprawdzac jesli ktos bedzie mial ze soba w samochodzie potem pewnie dojdzie oprogramowanie na iphone itp itd. i nie bedzie komu pilnowac porzadku na drogach
sly6 Napisano 16 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2009 Rademedes jesli tacy urzednicy sa ok,,ludzie w USA sa ok to dlaczego tyle sie slyszy ze adwokat kogos oszukal,,wyrolowal,,ktos kogos ,,Amerykanin--kanadyjczyk zrobi z Ciebie balona tak samo jak ktos inny ,,,tutaj nie widze zadnej roznicy pomiedzy narodowsciami jesli jestes najedzony-masz spanie zapewnione i prace to nie widzisz pewnych spraw,,wystarczy ze kogos bedziesz prosic o pomoc,bedziesz mowic kim jestes i czego szukasz i sam zobaczysz jaki % osob Ci odpowie ....ja tak wlasnie mialem-mam a czy tak bedzie ciagle to czas pokaze bo duzo mam znajomych a takich od serca to juz inna historia I tak miej wiecej to wyglada zycie
dragoslaw Napisano 17 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2009 w moim przypadku mialem 2 lapki w podrecznym i do tego 8 perfum , bagaz poszedl do kontroli . Skonczylo sie na stracie 2 perfum , do 2 lapkow sie nie przyczepili .
Rademedes Napisano 18 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2009 ja raz wiozlem trzy i wszystkie w plecaku jako bagaz podreczny, troche grzebania sie bylo na lotnisku w europie jak musialem wszystkie trzy na tasme polozyc oddzielnie do przeswietlenia, ale nikt nic nie mowil
piotrus_pitt Napisano 22 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2009 Wielki Brat patrzy Ale od swieta. Zwykli szaraczkowie (czyli mysle wiekszosc nas tutaj) nie powinni miec problemow.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.