paprak Napisano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2010 Ja nigdy nie wiedzialam, ze I-94 nalezy oddawac badz tego dopilnowac dopoki nie weszlam na to forum. Nikt mnie nie informowal przy wjezdzie, ze mam to oddac i nie czytalam co tam jest napisane. Myslalam, ze to dla mnie informacja do kiedy mam wize. Ani mnie grzalo ani ziebilo co sie z nia dzieje. Zla bylam nawet, ze jak wyrywaja ta kartke to mi rozrywaja strony w paszporcie:D W zyciu nie slyszalam o kopiowaniu I-94. Mysle, ze mnostwo osob wyjezdzajacych turystycznie, nie zwraca uwagi na I-94.
Rademedes Napisano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2010 tak naprawde to w interesie podroznego jest znac dwa dokumenty, ktore sie wypelnia w samolocie: I-94 i deklaracje celna na obu dokumentach jest jasno napisane, do czego sluza i co trzeba z nimi zrobic np. I-94 zawiera informacje, o tym, ze kartke powinno sie zwrocic przy wylocie a w przypadku opuszczenia USA samochodem przez granice z Kanada, nalezy ja oddac urzednikowi kanadyjskiemu wiem, ze czesto sie zdarza, ze pracownicy linii lotniczych nie zabieraja tej kartki, mimo wszystko tez trudno mi zrozumiec, ze ktos wraca z ta kartka do domu dobrze ze przewidzieli taka sytuacje
AgentOrange Napisano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2010 Co zrobić, muszę teraz udowadniać, że nie zostałem 2 lata zmywać naczynia i nie wróciłem miesiac temu tratwą
Bloosik Napisano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2010 A mógłby mi ktoś powiedzieć, kiedy i gdzie, w jakim momencie dokładnie się zostawia ten dokument? W razie gdyby nikt się o niego nie prosił, w którym miejscu na lotnisku w NYC mam dopilnować, aby zwrócić I-94 samemu..?
Joanna30 Napisano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2010 Tam, gdzie sprawdzają karty pokładowe, tuż przed wejściem do samolotu. Przynajmniej ja tak oddałam. Bo też się nikt nie prosił. A to był ostatni moment, żeby go tam zostawić
aneczka_ Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2010 no wlasnie problem w tym ze ja nie pamietam zebym cos dawala, ale ja jak cos to dawalam caly paszport z biletem, I-20 i wszystkimi dokumentami i oni to przegladali na kazdym lotnisku haha wiec mozliwe ze sobie oderwali w ktoryms tam momencie. ja bynajmniej zadnej kartki nie mialam juz pozniej... w razie czego gdyby teraz byl jakis problem z wjazdem to na wszelki wypadek wezme swoj stary bilet jako dowód
AgentOrange Napisano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2010 http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...e-do-kraju.html może się komus przyda
AgentOrange Napisano 4 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2010 pomóżcie proszę, wyslałem papiery i --94 do usa 18tego, w najbliższym czasie mam rozmowę, zastanawiam się, czy to nie za wcześnie, i czy nie zrezygnować z niej i nie przełożyć np za miesiąc czy nie stawienie się na rozmowie (jeszcze nie zapłaciłem) wiąze się z jakimiś konsekwencjami na przyszłość?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.