Dottie Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 Moja sytuacja jest troche skomplikowana. Mieszkam na stale w UK i mam Brytyjski paszport od ponad roku. Dwa lata temu staralam sie tutaj w Anglii o wize - mialam wtedy polski paszport i mi odmowiono (nie mielismy wtedy wlasnego mieszkania itp.) Za ponad tydzien jedziemy z rodzina (maz i tesciowie) na wakacje na Floryde. Myslalam ze majac brytyjski paszport nie bede maila problemu z wjazdem, jednak ponoc wypelnai sie tam jakas karte ladowanie gdzie jest pytanie "Czy kiedykolwiek odmowiono ci wizy Amerykanskiej, lub wjazdu do USA?" i nie wiem co zrobic? Czy jest jakas szansa, ze maja mnie tam u siebie w komputerze? Czy moze sklamac, ze mi nie odmowiono i miec nadzieje, ze nic na komputerze nie wyskoczy... W sumie staralam sie o wize na paszport polski, chociaz bylam juz mezatka, a nie na brytyjski! Prosze pomozcie! Czy ktos byl w podobnej sytuacji, ze mu odmowiono i sklamal podczas wjazdu? Niedlugo wylot i nie wiem co robic! Z gory dziekuje![/b] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 Jak sama zauważyłaś , to odmówiono Ci na Polskim Paszporcie :!: Teraz masz Brytyjski i podlegasz pod inny paragraf :!: Po prostu na granicy nie tłumacz się o zmianie obywatelstwa i tyle :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottie Posted April 9, 2005 Author Report Share Posted April 9, 2005 Hej! Rozumiem Twoja odpowiedz bo tez tak probowlam sobie to wytlumaczyc, jednak powinnam dodac, ze dzwonilam wczoraj do Amasady USA w Londynie i jedna pani odpowiedziala mi tak, ze mimo ze mam brytyjski paszport to i tak powinnam sie starac o wize, poniewaz mi wczesniej odmowiono... :roll: Dlatego nie wiem czy warto jest ryzykowac i sklamac na tej karcie ladowania a jak im wyskoczy moje nazwisko na ich komputerze to chyba od razy wysla mnie do domu... to jest ten problem ze nie wiem czy maja taka baze danych na lotnisku z odmownymi wizami... zastanawiam sie czasem dlaczego oni stwarzaja takie problemy?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 zastanawiam sie czasem dlaczego oni stwarzaja takie problemy?? Dlaczego ? Ponieważ, to jest największa Wieś Świata :!: Pracownicy ambasady też bywają niekompetentni :wink: Pytanie - Czy byłaś kiedykolwiek przedtem w US :?: Jeżeli tak, to będziesz w komputerze :!: Jeżeli nie, to nie :!: Czy Obywatel Brytyjski potrzebuje wizę do USA :?: Jeżeli nie , to zapomnij o przeszłości chyba , że jesteś poszukiwana Międzynarodowym Listem Gończym :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 a paszport masz na nowe nazwisko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottie Posted April 9, 2005 Author Report Share Posted April 9, 2005 Wlasnie problem jest taki, ze juz wtedy polski paszport mialam wyrobiony na nazwisko po mezu, czyli takie samo jak jest w moim brytyjskim paszporcie. Nie wiem wlasnie czy maja mnie zalogowana gdzies w komputerze na podstawie nie tylko imienia i nazwiska, bo numer paszportu sie oczywiscie zmienil, ale np. data urodzenia i miejsce urodzenia - bo to sa raczej unikalne dane. Jezeli takich danych nie maja to wtedy moge "nie mowic prawdy" ale nikt do tej pory tego nie wie na 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottie Posted May 3, 2005 Author Report Share Posted May 3, 2005 Hej to znowu ja, Chcialam tylko napisac, ze udalo mi sie wjechac bez problemu, takze nie mieli tej informacji w komputerze, na szczescie!! Tym sposobem mam u nich "czyste konto" wiec nie bede sie juz musiala martwic nastepnym razem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.