danik Napisano 11 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2009 buehehe myślałaś, że jak ktoś nie jest polskiej narodowości to dziś pracuje bo jego święto nie dotyczy? jeju
ewelus171 Napisano 12 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 każdy może się pomylić dzwoniłam umówiłam się na poniedziałek , pytałam sie tej Pani ktora mnie umawiała czy brać jakieś zaświadczenie ,że jestem studentką powiedziała,że nie. to jak w końcu mam brać takie zaświadczenie czy nie jak myślicie jak będzie lepiej ??
sly6 Napisano 12 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 masz wziasc ds 156...druk dhl,oplate za wize i paszport co do reszty to legitymacje studencka.indeks bo czasami prosza i po tym widac ze sie uczysz i ze jestes studentka...dodatkowo mozna wziasc takie zaswiadczenie ale to jako dodatek
ewelus171 Napisano 12 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 ten druk ds156 mozna wydrukowac na zwyklej kartce a4 ? czy są jakies wymogi . hmm no sama niewiem czy brac te zaswiadczenie czy nie bo do szkoly mam 120 km i niechce bez potrzeby tyle km robic ...
sly6 Napisano 12 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 kartka musi byc czysta i byc formatu A4 i tyle to jesli tyle masz do szkoly to odpusc to sobie
ewelus171 Napisano 12 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 a to dobrze ze wystarczy a4 Ok tak zrobie . Mam heh jeszcze jedno pytanie W formularzu wpisuję adres w ktorym się zatrzymam w USA . A w moim przypadku zatrzymam się napewno w kilku miejscach min. Trentonie , Chicago ( oczywiscie jesli dostanę wizę ) moje pytanie jest takie czy ma to znaczenie czy wpiszę kogos z rodziny w adresie czy mogę pisac rowie dobrze ktoregos ze znajomych ?? czy konsul bierze to pod uwagę i czy ma to jakies znaczenie?? z gory dzieki za pomoc
ewelina0426 Napisano 12 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 napisz tylko 1 adres najlepiej rodzine i musisz wiedziec wszystko o tej osobie do ktorej jedziesz tak ja mialam
ewelus171 Napisano 12 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 a jak bym przykladowo napisala adres znajomych rodziny , oni są z Trenton to bedzie tez ok ?
ewelina0426 Napisano 12 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 obojetnie oni tam nie patrzyli na to gdzie ta moja rodzina jest tylko jakie mam wiezy itd np jechalam do chrzestnej to im powiedzialam gdzie co i jak potem do kuzynki i tez pytali sie na jak dlugo (oczywiscie adres jej wpisalam) a mieszkalam u jednej ciotki potem u drugiej albo w hotelu bo przeciez jak jedziesz zwiedzac to nie siedzisz w jednym miejscu co nie?chyba oni to wiedza
sly6 Napisano 12 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 ewelina to nie jest takie pewne ze jak jedziesz do kogos to bedziesz zwiedzac i jezdzic,,znam takie osoby ze siedzialy w 1 miejscu lub tez objechaly 2-3 ulice i tyle..bo takie jest zycie Jesli ktos pisze ze jedzie do znajomych a potem mowi ze bedzie tez u rodziny to moze zachodzic podejrzenie dlaczego tego adesu nie wpisal-rodziny,,w wielu przypdakach podaje sie adres rodziny nawet jesli sie tam jest 1 -2 dni a potem sie jedzie do znajomych trzeba o tym pamietac aby sie nie potrzebnie wkopac w jakies wyjasnienia ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.