Skocz do zawartości

Jak To Jest?

gacus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zaplacilem 2600,-

Mysle ze to chyba nie tak wiele za lot bez przesiadek, bez stresu. Wsiadam i Lece :D

Od pewnego czasu sledze za dobrym, w miare tanim polaczeniem. jest wiele ale z przesiadkami. A tu patrze i jest.

Wazne ze sie nie bede martwil o czas przesiadki i napewno nie bedzie stresu ;)

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

gacius przeczytaj dobrze co napisal grodek ze inne linie maja lepsze samoloty oraz program rozrywkowy a LOT ma dobry taki serwis w klasie biznes a klasa turystyczna zatrzymala sie w czasach 90-tych ....tak wiec LOT ma ten plus ze w miare dobra cena jest,mozna se pogadac z obsluga po polsku i lot jest bez przesiadki ...

Napisano

Nawet w biznesie inwencja LOTu skończyła się na wstawieniu (też jedynie do części floty) foteli firmy Weber kupionych na wyprzedaży (autentycznie, nikt ich nie chciał).

O udogodnieniach w rodzaju system rozrywki można zapomnieć, bo jedyne co oferuje LOT to ręczne odtwarzacze multimedialne trochę większe od komórki z wgranymi kilkoma filmami, odrobiną muzyki i kilkoma grami.

Część floty nie dorobiła się nawet tego i w biznesie nadal używa foteli po renowacji, wycofanych przez większe linie pod koniec lat 90-tych.

W swoim ostatnim locie do NYC miałem przyjemność podróżować z Air France w biznesie.

Popatrzcie jak to wygląda:

http://www.airliners.net/photo/Air-France/...fee2a5bb2217774

http://www.airliners.net/photo/Air-France/...fee2a5bb2217774

A tu dla porównania "biznes" w LOT:

http://www.airliners.net/photo/LOT---Polis...98b06070483441a

Ale oczywiście każdy wybiera to co lubi i nie zamierzam nikogo krytykować.

Rozumiem, że dla niektórych lot bez przesiadki to duże ułatwienie, a możliwość porozumienia się z obsługą po polsku może być czasem nieoceniona.

Ja przyrzekłem sobie, że dopóki LOT nie zmodernizuje swoich 767 lub nie wymieni ich na coś sensownego moja noga nie postanie na ich pokładzie.

Uważam bowiem, że wystawianie cen rzędu 2500zł na trasie do NYC przy takim serwisie i flocie to kpina i jawne złodziejstwo.

Zresztą chyba moja teoria się sprawdza, bo jak widać LOT jest na równi pochyłej. Płyta postojowa przed hangarem na Okęciu jest pełna "zimowych nielotów", a nowo przybyłe od Embraera samoloty "upychają" rządowi, bo nie mają ich jak zagospodarować.

Przepraszam za Off Topic.

Napisano

Masz swoja opinie ale nie koniecznie racje.

Jesli twoim miastem docelowym jest Warszawa badz inne, do ktoregoLOT lata bezposrednio z NYC lub innego bezposredniego to lot bez przesiadek jest po prostu wygoda i ogromna oszczednoscia czasu. Ja osobiscie zyczylbym sobie aby takich lotow niekoniecznie LOTem bylo wiecej. Moze jakas konkurencja cos o tym pomysli tylko ze wiekszosc przewonikow korzysta z 747 a takie jeszcze dlugo beda lodowaly wszedzie w Europie ale nie w Polsce

Napisano

jakość w stosunku do ceny w Locie jest nieadekwatna w porównaniu z innymi liniami, nielicznym plusem jest właśnie możliwość lotu bez przesiadki, a często to właśnie decyduje o wyborze LO, każdy lata tak jak mu wygodnie, ale większość ludzi lecących pierwszy raz do USA wybiera Lot, bo tak się czują pewniej i ja ich rozumiem. co do samolotów to jak pewnie większość wie LO czeka na 787, które mają ogromne opóźnienie i nie wiadomo kiedy zaczną latać, a jeżeli już zaczną to poziom się wyrówna

Napisano

Szczerze to szukajac biletu probowalem znalesc bezposredniego polaczenia.

Wybralem LOT nie dlatego ze jest polska obsluga, ale dlatego ze lece bez przesiadek.

Jesli chodzi o komfort to wytrzymam te 9h 55m (zreszta nie mam wyjscia) i najwazniejsze ze nie martwie sie co bedzie podczas przesiadki.

Dzieki Wam za odpowiedzi ;)

Mam jeszcze jedno pytanie:

Lecial ktos bezposrednio z Warszawy do Nowego Jorku i mial dobrowolna wstepna rozmowe na Okeciu?

Chodzi mi o ten "Doradczy Program Imigracyjny"

Jak to wyglada?

Napewno z tego skorzystam bo czemu by nie? Lece poraz pierwszy wiec mysle ze bedzie ok :D

Napisano

gacus jak dobrze przeczytales to jest doradczy program ktory ma pokazac czy Cie w duzym stopniu ktos przepusci przez granice w USA czy tez lepiej abys nie lecial i zalatwil sobie np inna wize..Na tym to polega ...Bo na granicy w USA masz juz ta wlasciwa rozmowe i wtedy urzednik decyduje czy Cie wpuscic czy tez nie na ile czasu..

a w Warszawie masz taka pogadanke do kogo lecisz itp,pokazujesz im wypelniony juz I-94 i wtedy Oni zaznaczaja ze miales taka rozmowe i tyle

Napisano

dzieki sly6

a moze ktos z was mial cos takiego?

I jeszcze jedno pytanie:

Mozna palic w samolocie?

Wiem ze, nie ale spotykalem sie z opiniami ze jednak wolno ;)

Wiec jak?

Napisano

gacius a gdzies takie cos slyszal,czytal?

chyba Ci sie pomylilo z elektronicznymi papierosami lub tez osobami ktore idac do ubikacji psuly czujniki dymu ale wtedy nie chcialbys miec z tym nic wspolnego ...bo i takie osoby mozna spotkac ktore maja za nic przepisy-wazne aby palic

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...