Skocz do zawartości

Wyjazd Do Usa A Koniec Wizy

dw20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam pewien problem ....

Do USA wyjeżdżam na wakacjie, wize dostałem na 5 lat (dostałem ją w 2005 roku 16 maja ) i trwa ona do maja przyszłego roku ..... i mam pytanie czy ja moge wylecieć do USA zaraz przed końcem wizy (powiedzmy 1 maja 2010 ) i pozostać tam do końca śierpnia 2010??? czy raczej jak coś to musze wracać z końcem vizy .... TZN jak mnie puszczą , wróce końcem śierpnia to czy dostane wize jeszcze raz??? .... Bo słyszałem że w takich przypadkach mogą nie dać 2 raz vizy .....

Albo czy istnieje taka możliwość aby iść do konsulatu po nową vize przed końcem obecnej ???

Z góry dziękuje i Pozdrawiam ...

Napisano

możesz wylecieć każdego dnia przed upływem ważności wizy i to ile czasu tam będziesz już zależy od urzędnika i od ciebie ile zechcesz siedzieć, oczywiście jeżeli chcesz możesz iść po nową wizę, ale stara będzie od razu nie ważna

Napisano

No tak bo użędnik na lotnisku daje mi 6 miesięcy na powrót ... ale wtedy wróce do kraju po końcu wizy czy to napewno nic nie koliduje ???

Napisano

Jeśli dostaniesz wizę na 6 miesięcy to wrócisz w ciągu tych sześciu miesięcy, czyli wizy nie przekroczysz.

To, co masz w paszporcie to jest promesa wizowa. Właściwą wizę daje Ci urzędnik na lotnisku.

Napisano

Witam!!

Dostalem turystyczna wize na 10 lat, z czego sie niezmiernie ciesze! Wiem, ze na granicy jest roznie z dlugoscia okresu, na jaki urzednik przyznaje mozliwosc pozostania na terenie USA. Bardzo zalezaloby mi na 1 pelnym miesiacu. W wielu przypadkach przyznaja na 3 tygodnie.

Co mozna zroobic, aby dostac na miesiac? Przedstawic bilet powrotny? Czy to wystarczy? No i jak kupowac bilet, mozna w ciemno na miesiac, a pozniej liczyc, ze urzednik to uwzgledni?

Jade w celach stricte turystycznych, na niczym innym mi nie zalezy.

Dzieki za wszelkie odpowiedzi.

pozdro, dan

Napisano

3 tygodnie? to musza byc naprawde zlosliwi, zeby komus dac 3 tygodnie ;-)

wtajemniczeni wiedza, ze urzednicy czesto maja pieczatke ustawiona wlasnie z data 6 miesiecy do przodu

mysle, ze z Twoim 4 tygodniowym pobytem nie powinno byc problemu

Napisano

Podpisuję się pod tym, co powiedział Ramedenes. Miesiączny pobyt to na prawdę niewielkie wymagania, musiałbyś mieć niezwykłego pecha, żeby dostać na krócej. A co do biletu powrotnego, to on może oczywiście pomóc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...