dw20 Napisano 12 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 Witam mam pewien problem .... Do USA wyjeżdżam na wakacjie, wize dostałem na 5 lat (dostałem ją w 2005 roku 16 maja ) i trwa ona do maja przyszłego roku ..... i mam pytanie czy ja moge wylecieć do USA zaraz przed końcem wizy (powiedzmy 1 maja 2010 ) i pozostać tam do końca śierpnia 2010??? czy raczej jak coś to musze wracać z końcem vizy .... TZN jak mnie puszczą , wróce końcem śierpnia to czy dostane wize jeszcze raz??? .... Bo słyszałem że w takich przypadkach mogą nie dać 2 raz vizy ..... Albo czy istnieje taka możliwość aby iść do konsulatu po nową vize przed końcem obecnej ??? Z góry dziękuje i Pozdrawiam ...
danik Napisano 12 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 możesz wylecieć każdego dnia przed upływem ważności wizy i to ile czasu tam będziesz już zależy od urzędnika i od ciebie ile zechcesz siedzieć, oczywiście jeżeli chcesz możesz iść po nową wizę, ale stara będzie od razu nie ważna
dw20 Napisano 12 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 No tak bo użędnik na lotnisku daje mi 6 miesięcy na powrót ... ale wtedy wróce do kraju po końcu wizy czy to napewno nic nie koliduje ???
Joanna30 Napisano 12 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 Jeśli dostaniesz wizę na 6 miesięcy to wrócisz w ciągu tych sześciu miesięcy, czyli wizy nie przekroczysz. To, co masz w paszporcie to jest promesa wizowa. Właściwą wizę daje Ci urzędnik na lotnisku.
dan Napisano 13 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2009 Witam!! Dostalem turystyczna wize na 10 lat, z czego sie niezmiernie ciesze! Wiem, ze na granicy jest roznie z dlugoscia okresu, na jaki urzednik przyznaje mozliwosc pozostania na terenie USA. Bardzo zalezaloby mi na 1 pelnym miesiacu. W wielu przypadkach przyznaja na 3 tygodnie. Co mozna zroobic, aby dostac na miesiac? Przedstawic bilet powrotny? Czy to wystarczy? No i jak kupowac bilet, mozna w ciemno na miesiac, a pozniej liczyc, ze urzednik to uwzgledni? Jade w celach stricte turystycznych, na niczym innym mi nie zalezy. Dzieki za wszelkie odpowiedzi. pozdro, dan
Rademedes Napisano 13 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2009 3 tygodnie? to musza byc naprawde zlosliwi, zeby komus dac 3 tygodnie ;-) wtajemniczeni wiedza, ze urzednicy czesto maja pieczatke ustawiona wlasnie z data 6 miesiecy do przodu mysle, ze z Twoim 4 tygodniowym pobytem nie powinno byc problemu
Anarion Napisano 13 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2009 Podpisuję się pod tym, co powiedział Ramedenes. Miesiączny pobyt to na prawdę niewielkie wymagania, musiałbyś mieć niezwykłego pecha, żeby dostać na krócej. A co do biletu powrotnego, to on może oczywiście pomóc.
dan Napisano 15 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2009 Witam! Dzieki za odpowiedzi. Mysle, ze wezme wydruk e-ticketa i tyle, jakby chcial jakiegos punktu zaczepienia. pozdrawiam!
dw20 Napisano 15 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 15 Listopada 2009 Dziękuję za odpowiedź można zamknąć
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.