pawel2611_del Napisano 16 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 16 Listopada 2009 No dobra a jak mozna legalnie sie zasiedlic w USA ? zyc pracowac i miec pelne przywileje ?>
mpbc Napisano 16 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2009 No dobra a jak mozna legalnie sie zasiedlic w USA ? zyc pracowac i miec pelne przywileje ?> Najłatwiej przez małżeństwo, był ostatnio wątek na ten temat http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=14764
Mycha666 Napisano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2009 Mam pytanie chce wyjechac z nazeczona do stanow na dwa miesiace od lipca do wrzesnia do pracy. Oboje jestesmy studentami. Moja nażeczona ma juz wize i zalatwiana prace w stanach takze to nie jest problem, ja prace bede mial dopiero chwile przed albo po samym przylocie. A wiec moje pytanie brzmi o jaki rodzaj wizy powinienem sie starac, wszystkie programy work and travel sa za drogie i musze sobie wszystko sam zalatwic. Wiec powtazam pytanie o jaka wize powinienem sie starac.
gal Napisano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2009 Mam pytanie chce wyjechac z nazeczona do stanow na dwa miesiace od lipca do wrzesnia do pracy. Oboje jestesmy studentami. Moja nażeczona ma juz wize i zalatwiana prace w stanach takze to nie jest problem, ja prace bede mial dopiero chwile przed albo po samym przylocie. A wiec moje pytanie brzmi o jaki rodzaj wizy powinienem sie starac, wszystkie programy work and travel sa za drogie i musze sobie wszystko sam zalatwic. Wiec powtazam pytanie o jaka wize powinienem sie starac. Wygladaloby ze o taka sama jak narzeczona?
sly6 Napisano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2009 mycha jak chcesz pracowac legalnie to pozostaje wyjazd przez work i travel ...przy wizie turystycznej praca jest nielegalna i nie masz co liczyc ze ktos Ci zaplaci za prace jak zobaczy ze nie masz zaduzo praw
pawel2611_del Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2009 ok a jeszcze jedno pytanko.... formularz ds156 drukowac na 2 czy 3 stronach ? Jezeli to ma znaczenie to podlegam pod warszawe.
Saka Napisano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2009 Ci nielegalni z kredytami i innymi przyjechali tu za czasow komuny zapewne, doszkolili jezyk, nauczyli sie zawodu, badz go podszkolili i teraz robia pieniadze, bo SA SPECJALISTAMI. Tutaj nic za darmo nie daja, trzeba pokazac co sie potrafi, aby godnie zarabiac, a jak nie jestes inzynierem, chemikiem, lekarzem itd to zapomnij o raju, bo za 7 dolarow w Mc'Donaldzie to nawet na ubezpieczenie zdrowotne nie zarobisz. USA w cale nie rozni sie tak bardzo od Polski jak wielu sie wydaje, aby dobrze zarabiac trzeba cos umiec, ale wtedy i w Polsce placa rownie dobrze.
sly6 Napisano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2009 pawel kiedys mozna bylo miec ds 156 na 3 kartkach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.