Marcincin Napisano 16 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2009 Witam, byłem w Stanach trzy razy na wizie J1, zwasze wracałem w terminie, w następne wakacje chciałbym jechać do Stanów na 3 tygodnie ze znajomymi, tylko i wyłącznie na zwiedzanie:) Jestem studentem piątego roku, dlatego chciałbym wybrać się po wizę jak najwcześniej (przed skończeniem studiów), myślicie, że możemy wybrać się do konsulatu już w grudniu jeśli wyjazd planujemy dopiero jest na sierpień 2010? I czy trzeba jeszcze przedstawiać zaświadczenia o zarobkach, stan konta itp? Pozdrówki:)
muzzy Napisano 16 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2009 Lepiej isc wczesniej, konsul i tak moze Ci nie uwierzyc ze jedziesz tylko turystycznie i powie zebys przyszedl jeszcze raz ale tym razem po J-1. Kolezance sie tak zdarzylo, no ale niekoniecznie Tobie musi. W kazdym badz razie bedziesz mial wiecej czasu na podjecie ewentualnych krokow zaradczych.
Marcincin Napisano 16 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 16 Listopada 2009 Najbardziej właśnie boję się tego, że kosul pomyśli, że byłem już 3 razy na pracowniczej to pewnie teraz chce znowu jechać do pracy :/ Z drugiej strony nigdy nic nie przeskrobałem, zawsze wracałem w terminie itp
sly6 Napisano 16 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2009 masz cos takiego jak ds 156 i tam wpisujesz kiedy chcesz leciec i na jak dlugo ,,tak wiec mozesz teraz isc po wize nie musisz przedstawiac zaswiadczen o zarobkach oraz tez ze masz konto i ile tam masz dla Ciebie bedzie wazne tak,,ds 156-ds 157 ,,druk dhl-oplata za wize,indeks,legitymacja studencka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.