asia20 Napisano 16 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2009 witam jestesmy na ostatnim etapie sponsorowania-(maz wyslal do nich 2 dni temu zabezpieczenie finannsowe I864)- przez mego meza obywatela czyli wizy CR1, ciagnie sie to juz 2 lata (ale to dluzsza historia)i 4 miesiace temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy.maz pytal adwokata w stanach czy cos sie zmienia i ona mowi ze nie powinno.czy ma racje?czy nie mozna tego przyspieszyc przez to ze jestem w ciazy?a czy tez to moze opoznic caly proces?a i kolejne pytanie czy uisszcza sie jeszcze jakas oplate w ambasadzie za wize?czy ta oplat to 400$ ktore kazali mezowi i on to zrobila w usa? dzieki z odpowiedzi
gal Napisano 16 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2009 Rozumiem ze adwokatowi placicie pieniadze. W zwiazku z tym powinien wiedziec wiecej niz NIE POWINNO. Moze to brzmiec "twardo" ale do licha po co jest w takim ukladzie adwokat!?
KW Napisano 16 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2009 witamjestesmy na ostatnim etapie sponsorowania-(maz wyslal do nich 2 dni temu zabezpieczenie finannsowe I864)- przez mego meza obywatela czyli wizy CR1, ciagnie sie to juz 2 lata (ale to dluzsza historia)i 4 miesiace temu dowiedzialm ze jestem w cizy.maz pytal adwokata w stanach czy ro cos zmienia i ona mowi ze nie powinno.czy ma racje?czy nie mozna tego przyspieszyc przez to ze jestem w ciazy?a czy tez to moze opoznic caly proces?a i kolejne pytanie czy uisszcza sie jeszcze jakas oplate w ambasadzie za wize?czy ta oplat to 400$ ktore kazali mezowi i on to zrobila w usa? dzieki z odpowiedzi przed interview w Wawie bedziesz musiala zrobic badania immigracyjne, m.in przeswietlenie klatki, zadzwon do ambasady albo do jednej z klinik ktore to robia i spytaj sie co jesli jestes w ciazy, na formularzu pisze ze" Kobiety w ciąży mogą zrezygnować z wykonania zdjęcia RTG i ewentualnych szczepień. Jeśli jednak za poradą lekarza zdecydują się na szczepienia, nie powinny korzystać z tzw „żywych szczepionek”. wiec chyba bedzie OK http://polish.poland.usembassy.gov/root/pd...-jul-2-2009.pdf druga sprawa ze po 6 miesiacu nie wpuszcza cie na samolot i tu nic nie poradzisz jak sie nie wyrobicie z wszystkim na czas to bedziesz musiala czekac, ale dzidzius juz dostanie obywatelstwo po tacie
asia20 Napisano 17 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 17 Listopada 2009 KW nawet nie strasz!!!!!!!!!!znalazlam taki artykul : http://www.esky.pl/poradnik-podroznika/Pod...Kobiety-w-ciazy i juz zadzwonilam do LOTU ktory powiedzial ze musi byc zaswiadczenie od lekaraz ze jest ok i mozna leciec i tylko tyle, no chyba ze kobieta jest z 5-raczkami i ma przeogromny brzuch.a co do badan to faktycznie zadzwonie i zaptam. powiedz mi jeszcze Kw jak posiadasz takie informacje ile to u mnie moze jeszcze potrwac tzn.wyslalismy do NVC new hampshire forme I864, ile czasu jeszcze moze uplynac do rozmowy w wawie?????aha i jesli w styczniu minie 2 lata od naszego slubu to jak oni to potraktuja??dostane tymczasowa zielona karte, czy juz normalna??dzieki
KW Napisano 17 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2009 A wspomnialas ze to bedzie lot do USA? ja wiem ze stewardesy okropnie tego nielubia i ze podroz nie jest zalecana w ostatnich 3 miesiacach (powie ci to doktor) zdaje sie ze rowniez lecisz na wlasna odpowiedzialnosc niestety nie wiem ile sie dokladnie czeka jesli w momencie wydawania decyzji bedziecie wicej niz 2 lata po slubie , powinnas dostac 10-cio letnia karte
asia20 Napisano 17 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 17 Listopada 2009 kw tak wspomnialam ze to bedzie lot 10 godzinny do usa.wiadomo tez ze sie leci na wlasna odpowiedzialnosc. dzieki
Saka Napisano 17 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2009 Tak z ciekawosci zapytam, czy kobieta w tak zaawansowanej ciazy dostaje jakies lepsze miejsce w samolocie, piszac lepsze mam na mysli wiecej miejsca?
Rademedes Napisano 17 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2009 na lotnisku mozna poprosic o siedzenie przy wyjsciu awaryjnym, nawet jesli jest juz przez kogos zajete, a osoba ta nie ma wyraznej potrzeby tam siedziec to zostanie poproszona o zmiane miejsca - widzialem czesto takie przypadki, wiec nie powinno byc problemu PS. a kobiety w zaawansowanej ciazy powinny latac samolotem?
Saka Napisano 17 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2009 Ale w takim razie jak kobieta w ciazy ma pomagac innym w wysiadaniu z samolotu w razie jakiejs awarii? Z tego co pamietam to osoba taka musi byc odpowiednio silna, aby otworzyc wlaz awaryjny i pomagac reszcie podrozujacych w wysiadaniu z samolotu.
gal Napisano 17 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2009 Pragne dodac (moze nie w tym temacie) ale bardzo wazne: CDC odeszlo od obowiazkowego szczepienia przeciw HPV mlodych kobiet imigrujacych na stale do USA. news http://www.procto-med.com/cdc-will-no-long...irls-and-women/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.