Edusia Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 Witam Wszystkich Mój chłopak urodził się i wychował w USA, poznaliśmy się w Polsce jak odwiedzał rodzinę. Został dla mnie 1,5 roku w Polsce, niestety wróciła do stanów na studia. Jego rodzice posiadają polskie obywatelstwo, on teraz załatwia dokumenty stwierdzające jego polskie obywatelstwo. Starałam się o wizę turystyczną (zaproszenie przysłał jego tata), ale oczywiście nie nie dostałam. Bardzo się kochamy i chcemy być razem. Zamierzamy się więc pobrać w Polsce. Jak długo muszę czekać po ślubie żeby polecieć do USA?? Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 jesli wezmiecie slub cywilny w polsce to potem twoj bedzie musial zlozyc na ciebie petycje w USA , nazywa sie to CR1, wtedy sie czeka jakies 8 miesiecy do roku od zlozenia papierow, jesli twoj facet by mieszkal w polsce przez 6 miesiecy to mozna skladac papiery w polsce i czeka sie okolo 3 miesiecy mozecie tez kombinowac z wiza narzeczenska (k1), ale wtedy nie mozecie brac cywilnego/konkordatowego w polsce a jedynie czysty koscielny (musisz wyjechac jako panna w sensie prawnym a slub brac w USA) albo po prostu postarac sie o wize narzeczenska, wyjechac, brac slub cywilny w USA i wrocic do polski na koscielny/impreze na wize narzeczekska czeka sie jakies 6 misiecy, potem masz 6 na wylot do USA, po przylocie slub, skladanie papierow o AOS i po paru miesicach mozesz znowu leciec do polski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.