Inezand Napisano 20 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2009 Zbierzmy w jednym nowym, oddzielnym temacie wszystkie osoby i informacje starające się o wizę CR1 i tylko o tą, żeby się nam nie mieszało... Wymieniajmy się doświadczeniami, wszelkimi datami ważniejszych dokumentów, spostrzeżeniami... forum staję się naszym przyjacielem-wchodzę codziennie szukając porady... czekanie bywa dołujące... osobiście czekam na NOA2... NOA1 otrzymaliśmy 29 października - po dwóch miesiącach oczekiwań. Życzę wszystkim wytrwałości...
Inezand Napisano 27 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 27 Listopada 2009 tyle nas a jakby nikogo... może ktoś chociaż rozwieje moje wątpliwości... mianowicie jak to jest z NOA2, kiedy ono przyjdzie czekamy na kolejny list, nic nie odsyłamy prawda? później ma przyjść kolejny a po jakim czasie i co się odsyła?proszę o pomoc... mąż przyjeżdża na święta i musimy to wszystko "poukładać"
Madziarrek Napisano 29 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2009 NOA 2 ostatnio przychodzi jakos szybko z tego co zauwazylam u siebie i innych osob.Po jakims mies,cos kolo tego.Nie wiem czy po tym pismie maz dostanie oplate 70$ czy juz nim ona bedzie (chyba w nim) a do ciebie wysla formularz 3032-wybor agenta.Musisz to wypelnic i im koniecznie odeslac.Nastepnie poprosza meza o wyslanie rozliczen,listu od pracodawcy itp a do ciebie wysla opate 400$. Mozna ja zaplacic money orderem przez internet online (ja odsylalam to do meza i on w usa to opacal), dopoki nie dostana kasy nie beda dalej rozpatrywac twojej sprawy.no i od meza tyle beda chcieli oczywiscie jesli wszystkie papiery beda sie zgadzaly a nie bedziecie potrzebowali drugiego sponsora np. Jak wplynie juz kasa do nich to ciebie poprosza o zupelny akt urodzenia + tlumaczenie przysiegle, zupelny akt slubu+tlumaczenie przysiele, swiadectwo niekaralnosci (i nie wiem czy teraz cos sie zmienilo ale wczesniej akceptowali tylko te z w-wy a z okregowych sadow nie)+ tlumaczenie przysiegle, bedziesz musiala wypelnic formularz DS-230 czI i II (cz I sie podpisuje chyba a cz II nie-dopiero na rozmowie podpiszesz),ksero paszportu tzn strony biograficznej, dwa zdjecia wizowe.I to chyba na tyle. Napisalam ci jak to u mnie bylo 2007/2008.szlam juz nowymi przepisami.teraz dla syna zalatwiamy papiery i do momentu oplaty 400$ bylo tak samo jak u mnie.czyli wdrazyli sie juz we wszystko, przepisy chyba sie nie zmieniaja za bardzo,wiedza co i jak no i chyba nie za duzo osob teraz sklada dokumenty bo ceny sa straszne to w miare szybko im to idzie. aha na kazdym dokumencie,ksero w prawym gornym rogu zawsze pisalam nr WRW.z reszta ich pisma sa konkretne i zrozumiale.zawsze pisza co im jest potrzebne i co nalezy doslac.jesli cos napisalam nie tak niech mnie ktos poprawi zeby nie wprowadzac nikogo w blad.takze zycze powodzenia i wytrwalosci.pozdrawiam
nowa123 Napisano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2010 w lipcu wysłaliśmy z mężem papiery na cr1 , (ślub też był w lipcu na wizie turystycznej)wróciłam do Polski i jesteśmy w trakcie całego procesu ,teraz przyszło pismo do męża że chcą oni request for evidence na to że jesteśmy małżeństwem np. maile , bilety lotnicze , sprawa jest załatwiana jeszcze w stanach, potem wyznaczą spotkanie w Polsce. mam pytanie czy ktoś miał podobne listy otrzymane ze oni chcą request for evidence na to że jesteśmy małżeństwem , ale jakie? te od chwili jak zawarliśmy związek małżeński czy od początku znajomości? mamy na to 30 dni zeby im wysłać
nowa123 Napisano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2010 napisali ze mogą to być jeszcze bills, czy rent lease, czy bank account , ale jak ja mam być na rachunkach, czy na wynajmie mieszkania skoro mieszkam w Polsce i staram się dopiero o cr1? przecież gdyby tak było to trochę dziwne,ze jestem wszędzie w rachunkach na wynajmie mieszkania a przecież nie przebywam tam na stałe, jestem w kropce.
sly6 Napisano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2010 bo to moze byc pismo dla tych co sie staraja o GC w USA i po za USA ,,takie standardowe pismo
nowa123 Napisano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2010 a skąd mamy wiedzieć standardowe czy nie ? jakąś musimy dać przecież odpowiedź ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.