Skocz do zawartości

Czy Bedzie Szansa Na Ponowna Wizyte?

Guzioo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WItam serdecznie

Ponad rok temu wrocilem z USA. Bylem tam przez 2 lata i 3 miesiace. Studiujac na uniwersytecie wyjechalem na Camp America. Po campie, polecialem do znajomych w Chicago. Postanowilem tam zostac na dluzej. Zglosilem sie do biura, ktora zalatwia zmiane wizy J-1 na F-1. Zaplacilem, zapisali mnie do szkoly na weekendy na nauke angielskiego. Zaczolem pracowac i podalem w pracy moj SS. Po roku rozliczylem sie z podatku. Pozniej gdy konczyla mi sie wiza w szkole, znowu dostarczylem papiery do szkoly, ze mam sponsora (te papiery tez zalatwialem w biurze, ktore specializuje sie w "znajdowaniu sponsora"). Z immigration przyszla informacja, ze dostalem przedluzenie na kolejny rok. Po kolejnym roku pracy powinienem sie rozliczyc jednak nie zrobilem tego. Popracowalem jeszcze troche, wyruszylem z zona na wycieczke po stanach - kontrolowala nas policja, sprawdzala nasze ID no i do niczego sie nie przyczepili. Gdy wylatywalismy na lotnisku wzieli nasze I-90, ktore mielismy w paszportach, oraz dalismy im razem z zona I-90, ktore dostalismy od szkoly, na krotym byla jeszcze data, ktora swiadczyla ze wylatujemy w terminie - jednak jak pokazalem te papiery koles na lotnisku sie zdziwil ale przyja papiery.

Teraz juz ponad rok roku w Polsce mysle o ponowmym wylocie, jednak nie wiem jak moze sie zachowac urzad imigracyjny. Jak myslicie czy beda jakies powazne problemy na lotnisku czy jak dadza wize w ambasadzie to juz bedzie latwiej.

Pozdrawiam i dzieki z gory za odpowiedzi

Kamil

Napisano

W Ambasadzie jak i na lotnisku moga sie zainteresowac tym za co sie uczyles nawet jak miales sponsora,,czy tak samo teraz nie postapisz bo jesli tak to nie wlecisz na teren USA oraz nie dostaniesz wizy w Ambasadzie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...