eminem91 Napisano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2009 Czy to naprawde jest takie łatwe jak pokazano to tu http://www.msnbc.msn.com/id/19337264/ Czy z taką fałszywą zieloną kartą można wracac do kraju i z powrotem??W filmie mówią też o SSN i paszporcie ale czy jak już sie coś takiego kupi to przy kontroli chyba jakoś policja sprawdzi czy to jest prawdziwe nie??
mpbc Napisano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2009 Po pierwsze nie przejdzie tam gdzie jest kontrola elektroniczna i odciski palców (np. lotniska). Faktycznie na granicy z Meksykiem nigdy mi nie sprawdzali dokładnie GC, po prostu rzut okiem i tyle, zatem fałszywa karta może tutaj zadziałać.
gal Napisano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2009 Bylo latwo, teraz przejscia graniczne sa troche inne, lepiej zabezpieczone
kara_kc Napisano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2009 nie wiem jak to dokładnie działa, ale na bank GC sprzedają na ukraine.. i nie wygląda, żeby były one całkiem podrabiane.. moja znajoma opowiadała mi swoją historię (ukrainka) - zgłaszasz się do jakiś gości (tacy chyba pseudo mafiozi) oni Ci załatwiają jakimś cudem GC lecisz do stanów (ona bez problemu przeszła całą kontrolę, a wleciała jakieś 1,5 roku temu) i potem musisz odpracować dla nich 15 tys $ (chociaż podobno stawka poszła w góre od tego czasu). mówiła mi, że jak im nie wpłaca na czas rat to ją szantażują, że się "zaopiekują" jej rodziną (ma męża i chorego synka). gdyby ona osobiście przez to nie przechodzila w życiu bym w tą historię nie uwierzyła..zastanawia mnie tylko jaki ci mafiozi kombinują legalne GC.. czyżby jakaś korupcja..
gal Napisano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2009 Jesli jest zapotrzebowanie i kasa... znajdzie sie i towar Kilka tygodni temu w Toronto zlikwidowana taka mafijna na szeroka skale produkcje dokumentow. Ja osobiscie nie polecam takiego rodzaju wjazdu wrecz przeciwnie!
may_day0 Napisano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2009 wlasnie rozwazam taka opcje , to sa Ukraincy a mowa jest nawet o obywatelstwie ( to sa hakerzy )
bozenna Napisano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2009 przeczytaj tutaj i zmienisz zdanie Skandal wizowy w amerykańskiej ambasadzie na Ukranie---- http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Ska...ml?ticaid=19364
sly6 Napisano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2009 ppp1 a nie pytasz sie ile mozna dostac lat za takie cos? to jest przestepstwo federalne poslugiwanie sie nawet prawdziwymi danymi w falszywych dokumentach a wtedy siedzi sie w wiezieniu i wylot do Polski bez prawa powrotu kiedys w cnbc biznes bylo mowione o pieniadzach falszywych i sa takie podrobki ze tylko nie ktore osoby na tym sie poznaja lub tez w NBP po kontroli..i tak samo jest z dokumentami ale nie radze nikomu wpasc ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.