asiolek Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Witam Mam pytanie, a mianowicie 12 listopada przylecialam do Stanow na wizie CR1. Mam dostac tymczasowa zielona karte na 2 lata. Czy moze mi ktos pomoc i powiedziec jak dlugo trzeba czekac na dokumenty, chodzi o GC i SS, od przylotu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikey78 Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Najpierw powinnas dostac list 'Welcome to the US' z USCIS. W tym liscie jest napisane ze od momentu otrzymania listu karta powinna przyjsc w przeciagu 30 dni. Zdarza sie tez tak ze i list i karta pojawia sie w mailbox w tym samym czasie. Ostatnio czytalem ze ludzie dostawali green card do 6 tyg po przekroczeniu granicy, ale to o niczym nie swiadczy bo niektorzy czekali 2 tyg a inni 3 miesiace. Jesli chodzi o SS to ok 6 tyg. a jesli sie nie pojawi, wez paszport z wiza i idz do office'u SS i zloz podanie o karte. Jesli nawet przyjdzie ta pierwsza po prostu bedziesz miec dwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 a na granicy zmienialas adres pod jakim ma przyjsc GC,,jesli tak to uwazaj bo czasami karta idzie pod stary adres ps ktos tutaj czekala kolo 4 tygodni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madziarrek Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Najpierw powinnas dostac list 'Welcome to the US' z USCIS. W tym liscie jest napisane ze od momentu otrzymania listu karta powinna przyjsc w przeciagu 30 dni. Zdarza sie tez tak ze i list i karta pojawia sie w mailbox w tym samym czasie. Ostatnio czytalem ze ludzie dostawali green card do 6 tyg po przekroczeniu granicy, ale to o niczym nie swiadczy bo niektorzy czekali 2 tyg a inni 3 miesiace. Jesli chodzi o SS to ok 6 tyg. a jesli sie nie pojawi, wez paszport z wiza i idz do office'u SS i zloz podanie o karte. Jesli nawet przyjdzie ta pierwsza po prostu bedziesz miec dwie. ja SS dostalam po tyg a ziekona karte dopiero po 4mies.tak bylo w zeszlym roku.nie wiem jak jest teraz Link to comment Share on other sites More sharing options...
asiolek Posted December 8, 2009 Author Report Share Posted December 8, 2009 Dziekuje bardzo za odpowiedzi Myslalam ze cos jest nie tak ze czekam a tu nic ale widze ze wszyscy tak maja Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikey78 Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Pewnie dostaniesz albo pod koniec tego tygodnia albo w nastepnym tygodniu. Na pewno bedzie pod choinka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.