wiola Napisano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2005 Wlasnie odebralam bilet, nawet udalo mi sie odczytac kilka informacji na nim zawartych Ale zaskoczylo mnie, ze ma on az tyle kartek-stron. Rozumiem ze cztery z nich sa na kazdy z odcinkow trasy podrozy. A piata strona?? Co jeszcze powinnam sprawdzic na bilecie oprocz daty, godziny, miejsc wylotu i przylotu, nazwiska? I czy musze jeszcze dzwonic do biura przed wylotem, aby potwierdzic rezerwacje? Tu? W USA? Dziekuje Pozdrowionka Wiola
sly6 Napisano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2005 piata strona to zostanie Ci po odbyciu calej podrozy 8) a to zalezy czy masz potwierdzony bilet na wylot ale radzilbym to zrobic pare dni przed odlotem 8)
wiola Napisano 11 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2005 Czyli na pamietke :wink: A skad mam wiedziec czy jest potwierdzony czy nie? Pan w biurze mowil, ze nie musze, ale nie do konca jestem przkonana o jego pelnych wiadomosciach. Sam powiedzial, ze pierwszy raz taki bilet zamawia :shock: i gdyby nie moje pytania i jego telefony do biura w Gdyni- pewnie nic by nie wiedzial :? Pa Wiola
sly6 Napisano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2005 TY masz na lot Lufthansa wiec tam Ci powiedza w 100% czy jest czy nie 8)
Gość Napisano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2005 Czyli na pamietke :wink: TAK :wink: Jednocześnie ostania strona (kolorowa) jest pokwitowaniem posiadania biletu :!: Poszczególne odcinki biletu będą zabierane przy każdej części podróży. Co do rezerwacji.... Na każdym z "odcinków" masz rubrykę "rezervation" :!: Jeżeli jest zaznaczone "OK" , to znaczy że rezerwacja została dokonana i potwierdzona :!: Z praktyki wiem, że dobrze jest zadzwonić do LINII (72 godz. przed odlotem) i zapytać czy nie ma żadnych zmian i że potwierdzasz "obecność" :wink:
sly6 Napisano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2005 lecialem KLM i zapomnialem oddac im ta 4 kartke to wzieli i wyrwali mi ta 5 kartke 8) wiec mam teraz 4 8)
SantaCruz_CA Napisano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2005 lecialem KLM i zapomnialem oddac im ta 4 kartke to wzieli i wyrwali mi ta 5 kartke 8) wiec mam teraz 4 8) jak to zapomniales?? nie bardzo rozumiem ;-) przeciez oni to sobie sami zabieraja..... a tak off-topic - wczoraj mialem pierwsza w zyciu kontrole celna na lotnisku (w poznaniu) - bardzo upokarzajace przezycie - szczegolnie ze pan jeszcze bez otwierania walizki byl na maxa ironiczny i zasugerowal mi ze przewoze narkotyki ( dlatego ze wracalem z weekendu na malcie... )
sly6 Napisano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2005 SantaCruz_CA to bylo tak ze czekalem na samolot do warszawy i zmienali wyjscia 2 razy wiec troche pobiegalem po lotnisku ,potem zapytala sie Pani o bilet a ja do niej ze nie mam a Ona ze powinnienem miec a ja ze nie mam wiec Ona wziela wydarla ta 5 kartke i powiedziala milej podruzy 8)
wiola Napisano 12 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2005 Prosze mnie nie straszyc :? Zmieniali wyjscia??? Czesto tak sie zdarza? Warszawy sie nie obawiam, bede 3 godziny-ponad- przed odlotem, ale Frankfurt :roll: A jak tam bede zmieniac :!: :?: a ja mam tylko godzine :shock: na przesiadke, oczywiscie jesli sie nie opozni lot z Wawy..... I jak tu sie nie bac tego pierwszego razu...... :oops: Pa Wiola
sly6 Napisano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2005 Wiola nic sie nie boj,ja mialem lot wieczorny a Oni zmienili wyjscie 3 godziny wczesniej ..ale i tak jak wysiadziesz z samolotu musisz zobaczyc na monitorach czy cos sie zmienilo(chociaz nie powinno)ale warto zobaczyc..takie same monitory sa na Okeciu wiec tam bedziesz miec pierwsze spotkanie z tymi monitorami 8) ,,co piwnnas wiedziec to numer lotu i gdzie leci
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.