Skocz do zawartości

Poradnik do zwrotu

Gram

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
czy termin 15 kwietnie jest terminem sztywnym tzn. po tym terminie jak wysle to mi nie rozpatrza wniosku?

Rozpatrza, nie dostaniesz kary, to nie Polska. :lol:

Bozko, blad jest na tamtej stronie, oczywiscie trzeba wpisac sume podatku odciagnietego, a nie "0"...

Napisano

Chomiczku, kiedyś podawałeś ten adres http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1040nre.pdf

jako miejsce z krórego można ściągnąć formularz 1040 NR-EZ

-tego formularza użyłam

tylko mam takie pytanie tam jest w kilku miejscach napisane np. "see page 4" Gdzie tej page 4 szukać ? może wiesz, może to właśnie chodzi o te tablice z których się wylicza ten podatek??

Napisano

Tak to jest właśnie to,o tą instrucję mi chodziło...

Jak się ją ma to można się samemu rozliczyć

trzeba tylko wykonywać to co tam jest napisane.. :lol:

ps. Chimoiczku widzę ze zmieniłeś image :wink:

Napisano

to teraz wystarczyc tylko isc za poradnikiem i bedzie gitnio :lol:

jeszcze raz o terminach...jak nie wysle do 15.04 to i tak oni mi to sprawdza i mnie rozlicza...a wtedy kaske dostane w czerwcu lipcu czyli normalnie czy z jakims opoznieniem...a moze za rok?? :lol:

Napisano
jeszcze raz o terminach...jak nie wysle do 15.04 to i tak oni mi to sprawdza i mnie rozlicza...a wtedy kaske dostane w czerwcu lipcu czyli normalnie czy z jakims opoznieniem...a moze za rok?? :lol:

Tak, sprawdza i rozlicza... Pieniadze dostaniesz, jezeli wszystko wypelnisz prawidlowo, jesli nie, mozesz sie spodziewac listu z prosba o uzupelnienie/poprawienie dokumentow, ja dostalem czek po bodajze 2 miesiacach. 8)

• 6 miesięcy później...
  • 1 rok później...
Napisano

Próbuje właśnie zabrać się za zrealizowanie tego zwrotu podatku i od natłoku sprzecznych informacji już się zgubiłem można po kolei co należy wypełnić?

Mam W-2 od pracodawcy i co mam dalej zrobić by poprawnie zabrać się do otrzymania zwrotu podatku?

• 2 miesiące później...
Napisano

Sluchajcie. Ja pracowalem w stanie Wisconsin a moje rozliczenie podatku wyslalem na adres Central Revenue do Philadelphi. Tak mi doradzil kolega. W sumie cale rozliczenie nie bylo trudne tylko czy dobrze wyslalem??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...