Mysia Napisano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2005 Jadac do US na wizie turystycznej powinnam miec wykupione ubezpieczenie.Prosze doradzcie w jakiej firmie byloby najlepiej. :?: :roll:
wiola Napisano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2005 Witaj Nie musisz, ale lepiej miec Byalam w PZU w ubieglym tygodniu i ceny wygladaja nastepujaco: *3,75zl za dzien -ubezpieczenie na 20000 euro *6zl / 50000euro SA jeszcze inne oferty, to sa te najczesciej wybierane. Mysle, ze w innych firmach jest podobnie, ale Chomik doradzil to :wink: Pozdrawiam Wiola
oregon Napisano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 25 Grudnia 2008 Dzieki Wiolu. Czy moze ktos z Was wie jaka opcja ubezpieczenia jest najlepsza przy wyjezdzie na okres 1 roku lub dluzej (NYC)? Mam zamiar pracowac na wizie e-2 jesli to cokolwiek zmienia w temacie stawek ubezpieczenia. Z gory dziekuje za inf. Pozdrawiam swiatecznie, O
sly6 Napisano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 25 Grudnia 2008 Ja bym czegos szukal na miejscu jesli chcesz byc tyle czasu w USA.
Rademedes Napisano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2008 potwierdzam, duzo taniej ubezpieczyc sie w USA, a swoja droga na wypadek jakis rachunkow ze szpitala, kliniki, itp. wieksze prawdopodobienstwo ze ubezpieczyciel pokryje rachunek w 100%
tomekm Napisano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2008 to ja sie podlacze pod temat- otoz moj przypadek jest taki- w zeszlym roku bylem wakacyjnie w NY i mialem ta nieprzyjemnosc byc na pogotowiu w szpitalu. Mialem ubezpieczenie z Polski, ktore pokrywalo zgodnie z warunkami ubezpieczenia jedynie 1500$. Dodam ze wysokosc rachunkow ktore do mnie zaczely przychodzic zatrzymala sie na 4000$. fakt- potem wyjechalem i przez glowe mi nie przeszlo ze bede sie przejmowal zaleglym rachunkiem a dzis jestem w sytuacji ze wybralbym sie znowu du usa- na wizie turystycznej- i zaczalem myslec o konsekwencjach z zeszlego roku. Byl ktos z was w podobnej sytuacji? moge spodziewac sie problemow z wjazdem? bede wdzieczny za odpowiedz. pozdrawiam
Rademedes Napisano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2008 problemow z wjazdem nie powinienes miec, urzednik na granicy nie dysponuje taka wiedza, ja raz wjezdzalem do USA majac niezaplacone rachunki za leczenie, a wszystko to wyniklo z winy ubezpieczyciela, wyjasnilem sprawe juz w USA sa ludzie, ktorzy pozaciagali karty kredytowe na kilkanascie tysiecy i im tez nawet "collection agency" moze zrobic niewiele zapewne gdzies tam za Toba listy sla z rachunkami i pewnie wydzwaniaja jesli zostawiles jakis nr telefonu w danych kontaktowych
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.