Mysia Posted April 12, 2005 Report Share Posted April 12, 2005 Jadac do US na wizie turystycznej powinnam miec wykupione ubezpieczenie.Prosze doradzcie w jakiej firmie byloby najlepiej. :?: :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiola Posted April 12, 2005 Report Share Posted April 12, 2005 Witaj Nie musisz, ale lepiej miec Byalam w PZU w ubieglym tygodniu i ceny wygladaja nastepujaco: *3,75zl za dzien -ubezpieczenie na 20000 euro *6zl / 50000euro SA jeszcze inne oferty, to sa te najczesciej wybierane. Mysle, ze w innych firmach jest podobnie, ale Chomik doradzil to :wink: Pozdrawiam Wiola Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mysia Posted April 12, 2005 Author Report Share Posted April 12, 2005 Dzieki Wiolu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oregon Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Dzieki Wiolu. Czy moze ktos z Was wie jaka opcja ubezpieczenia jest najlepsza przy wyjezdzie na okres 1 roku lub dluzej (NYC)? Mam zamiar pracowac na wizie e-2 jesli to cokolwiek zmienia w temacie stawek ubezpieczenia. Z gory dziekuje za inf. Pozdrawiam swiatecznie, O Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Ja bym czegos szukal na miejscu jesli chcesz byc tyle czasu w USA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 potwierdzam, duzo taniej ubezpieczyc sie w USA, a swoja droga na wypadek jakis rachunkow ze szpitala, kliniki, itp. wieksze prawdopodobienstwo ze ubezpieczyciel pokryje rachunek w 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekm Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 to ja sie podlacze pod temat- otoz moj przypadek jest taki- w zeszlym roku bylem wakacyjnie w NY i mialem ta nieprzyjemnosc byc na pogotowiu w szpitalu. Mialem ubezpieczenie z Polski, ktore pokrywalo zgodnie z warunkami ubezpieczenia jedynie 1500$. Dodam ze wysokosc rachunkow ktore do mnie zaczely przychodzic zatrzymala sie na 4000$. fakt- potem wyjechalem i przez glowe mi nie przeszlo ze bede sie przejmowal zaleglym rachunkiem a dzis jestem w sytuacji ze wybralbym sie znowu du usa- na wizie turystycznej- i zaczalem myslec o konsekwencjach z zeszlego roku. Byl ktos z was w podobnej sytuacji? moge spodziewac sie problemow z wjazdem? bede wdzieczny za odpowiedz. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 problemow z wjazdem nie powinienes miec, urzednik na granicy nie dysponuje taka wiedza, ja raz wjezdzalem do USA majac niezaplacone rachunki za leczenie, a wszystko to wyniklo z winy ubezpieczyciela, wyjasnilem sprawe juz w USA sa ludzie, ktorzy pozaciagali karty kredytowe na kilkanascie tysiecy i im tez nawet "collection agency" moze zrobic niewiele zapewne gdzies tam za Toba listy sla z rachunkami i pewnie wydzwaniaja jesli zostawiles jakis nr telefonu w danych kontaktowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.