pawel2611_del Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Witam Jestem umówiony w sprawie wizy turystycznej. Pierwszą wizę na 6 miesiecy dostalem w 2005 roku i byłem tam tylko 2 miesiace. Jako iż już byłem w USA i byłem "grzeczny" mam chociaż pół procenta większa szansę dostania wizy po raz kolejny ? Czy podchodząc do okienka konsula ON wie już że ja tam byłem i wszystko zrobiłem zgodnie z prawem ?/ nie pracowałem, po prostu zwiedzałem juesej. Teraz na początku stycznia też ide do konsula i bardzo się boję o to iż dostanę odmowe - jestem panikarzem. W sumie to paszport mam wazny jeszcze tylko 9 miesiecy no i zdjecie jest troche stare, ale jest jedna wiza i to mnie tak lekko na duchu podtrzymuje. Niech mnie ktoś skieruję na dobrą drogę... w zamian zapraszam na piwo i paluszki słone Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 masz szanse na wize tylko bez powodu nie panikuj pomysl ze jestes rewolwerowcem a w takim przypadku panika to pewna smierc Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel2611_del Posted December 29, 2009 Author Report Share Posted December 29, 2009 hehe, gdybym sobie tak pomyślał to chyba bym wyszedł w kajdankach a nie z wizą A jak to jest czy oni wiedzą że ja już byłem w USA i wszystko było ze mna ok ? Dzięki.. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim Beam Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 A jak to jest czy oni wiedzą że ja już byłem w USA i wszystko było ze mna ok ? wiedza, wiedza wszystko bedzie dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 przez 2 miesiace trudno jest odrobic bilet i przywiesc troche grosza ze soba z pracy bez pozwolenia w ds 156 wpisujesz ze byles w USA i ile czasu ,,przygotuj sie na pytania co tam robiles i co teraz bedziesz robic a w ds 156 za 1 razem ile wpisales ze bedziesz>jak miej wiecej ze 2 miesiace to jestes wiarygodny ,,gorzej maja osoby te co wpisuja ze beda 1-2 miesiace a sa -byly 6 miesiecy Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel2611_del Posted December 29, 2009 Author Report Share Posted December 29, 2009 Dzięki za odpowiedzi. Poprzednio w ds156 wpisałem że lecę na 2 miesiące i faktycznie tyle byłem. Nie przekroczyłem terminu. Teraz też chcę lecieć na dwa miesiące, dodam że nie mam ochoty pracować w kraju gdzie nie będę mieć ubezpieczenia ani żadnych perspektyw, jadę tam czysto turystycznie. Pracę dobrą mam w Polsce. Obym tylko trafił na jakiegoś dobrego konsula Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 to pisz jak poszlo Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel2611_del Posted December 29, 2009 Author Report Share Posted December 29, 2009 Napiszę na pewno :-) Rozmowę mam tydzień po nowym roku , na pewno zajrzę i podzielę się opinią. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.