vanshar Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 Czesc! Jesli ktos chcialby poczytac co nieco na temat studiow (licencjackich ale i podyplomowych) na Harvardzie (lub ogolnie w USA) to polecam przewodnik: Harvard studia . Domyslam sie ze jest tu wiele zainteresowanych osob wiec mam nadzieje ze sie przyda. Strona nie jest komercyjna i nie ma zadnych reklam. Tylko informacje z 'dobrej woli'. Milego czytania! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mili Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
atari Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 cześć wszystkim, zastanawiam się ostatnio nad przerwaniem studiów w Polsce (jestem po I roku) i rozpoczęciem od nowa w Stanach, albo nad transferem. znalazłem np takie informacje o finansowaniu studiów w USA. czy jest może na tym forum ktoś, komu się to udało? tzn szukam osób, które dostały się na Harvard lub inną prestiżową uczelnię i pokrywają czesne ze stypendiów. wiem, że prawdopodobieństwo jest małe ale bardzo bym się chciał dowiedzieć, jak to wygląda w praktyce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 Najpierw musisz sie dowiedziec czy szkola ktora cie interesuje, w tym Harvard, w ogole akceptuje transfer, bo to sie zmienia z roku na rok. Wiec najlepiej napisac bezposrednio do admissions office. W zeszlym roku Yale lub Harvard, nie pamietam ktory, oglosil ze nie bedzie akceptowac zadnych transferow na ten rok. Ogolnie mowiac, jezeli te szkoly daja wstep do transferow to w 99% sa z innych eksklusywnych uczelni amerykanskich, przewaznie z Ligii Bluszczowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.