xhubi Napisano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2010 Witam, chcialbym odwiedzic rodzine i znajomych w USA. Bylby to moj pierwszy lot do usa i nie mam zamiaru zostawac tam dluzej niz miesiac. Moge otrzymac zaproszenia od: - bliska rodzina, emigranci z Polski, ale juz obywatele USA, inne nazwisko niz moje. - troche dalsza rodzina, obywatele usa od 3 pokolen, takie samo nazwisko jak moje - kolezanka poznana w Polsce, urodzona w USA Zakladam, ze lecac na zaproszenie ktoregos z nich i tak odwiedze wszystkich, takze jest mi to obojetne, tylko zalezy mi od kogo bedzie pewniejsze dla konsula. Z gory dziekuje za poradę. Pozdrawiam
gal Napisano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2010 tak naprawde zaproszenie nie jest ci potrzebne. Raczej udowodnienie/przekonanie konsula ze masz bardzo silne zwiazki z Polska i nie wpadnie ci pomysl pozostania w USA
xhubi Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2010 a to ze studiuje w Polsce + mam własną firmę zatrudniającą kilka osób, będzie wystarczające? z tego co czytalem na forum to to zaproszenie jest jakims dodatkowym atutem...
Saka Napisano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2010 Zaproszenie nic nie daje, to taka plotka majaca na celu podniesc pewnosc ubiegajacego sie o wize. Jedyne co sie dla konsula liczy to zwiazki z Polska, a wiec czy wrocisz do Polski czy pozostaniesz tam nielegalnie. Firma, posiadlosci itd itp no i pewnosc w rozmowie sie licza. PS. Jezeli chcesz to zaproszenie to kolezanka odpada, no chyba ze juz zamezna, bo w innym przypadku konsul moze podejrzewac cos.
sly6 Napisano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2010 z tego co czytalem na forum to to zaproszenie jest jakims dodatkowym atutem... musiales czytac bardzo danwy post lub tez 1 ze komus dali wize jak pokazal zaproszenie,,zeby dawali wize na zaproszenie to odsetek dostajacych bylby w granicach 99% bo nie ma zadnego problemu aby dostac zaproszenie ... a na stronie Ambasady masz takie cos napisane i tego sie trzymaj: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/q3_2005.html a to ze sie uczysz i masz firme jest jakims plusem ale nie takim ze wyjdziesz z wiza w kieszeni i o tym pamietaj jak bedziesz na rozmowie
xhubi Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2010 to chyba juz wszystko wiem. Dziekuje za informacje. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.